Concursul National Media Kinder 2011
calendar_month 30 Nov 2010, 00:00
Asociatia Media Kinder lanseaza cea de-a III-a editie a Concursului National Media Kinder, concurs gratuit din domeniul cultura generala adresat tuturor elevilor din clasele II VI din intreaga tara. CNMK este cea mai mare competitie scolara nationala ca numar de participanti.

Afla rezultatele concursului din 2011 aici.

In perioada 15 noiembrie - 15 decembrie 2010 elevii pot fi inscrisi in concurs de catre invatatorii si profesorii lor, conform regulamentului, direct pe site-ul mediakinder.ro.

Concursul se va desfasura in data de 24 februarie 2011, pe echipe de elevi, pe fiecare nivel de clasa si va contine 2 probe: un test grila si o proba de creatie. Toti participantii la concurs vor primi cate o diploma de participare, iar echipele castigatoare vor fi premiate in data de 1 iunie 2011. Cea mai buna echipa participanta la nivelul unui judet va participa la etapa speciala a concursului ce se va desfasura in luna mai a anului 2011. Echipa castigatoare a etapei speciale a Concursului National Media Kinder va primi un premiu, in cadru festiv, din partea partenerului oficial al concursului, AEGON Asigurari de Viata.

Concursul National Media Kinder urmareste stimularea motivatiei elevilor pentru invatare. Copiii formeaza echipe de cate 3 participanti, iar succesul lor depinde de modul in care comunica si lucreaza in echipa.

Concursul atrage anual in competitie peste 170.000 de elevi din 1.700 de scoli din intreaga tara si se bucura de parteneriatul a 37 de Inspectorate Scolare Judetene, precum si de recunoasterea Ministerului Educatiei, Cercetarii,Tineretului si Sportului prin includerea sa in Calendarul Activitatilor Educative.

Incepand cu anul 2005, Asociatia Media Kinder sprijina educatia copiilor din Romania, oferind o alternativa media echilibrata la desenele animate si jocurile pe calculator dominate de violenta si mesaje negative. Proiectele Media Kinder readuc in atentia copiilor, parintilor si cadrelor didactice povestile ilustrate si benzile desenate atat de indragite atunci cand accesul la televizor si calculator era inexistent.

Stefan Irimia, Presedintele Asociatiei Media Kinder afirma ca este o competitie deosebita pe echipe, bazata pe joc si voie buna, dar nu in ultimul rand extrem de educativa, cu care elevii sunt mai putin obisnuiti. Munca in echipa constituie abilitatea de a lucra impreuna avand scopul de a atinge un tel comun pe care astfel copiii il invata la varste fragede. Avem nevoie de astfel de experiente in societatea noastra pentru ca Lucrurile mari se fac in echipa!. De altfel, acesta este si motto-ul concursului nostru.