Concursul National de Stiinte "Arhimede 2012"
calendar_month 09 Mar 2012, 00:00
Concursul National de Stiinte Arhimede Editia a –XII-a va avea loc la data de 28 mai 2012. Concursul se va desfasura in fiecare scoala care se inscrie la concurs.

Concursul va avea loc intre orele 11:30-13:00. Regulamentul concursului national de stiinte Arhimede Concursul national de stiinte "Arhimede" se va desfasura sub forma unui test unic pe patru sectiuni : fizica, chimie, biologie, geografie. Testele sunt diferentiate pentru fiecare clasa si se adreseaza elevilor din clasele III-VIII. Concursul este o actiune de incurajare a elevilor,pregatindu-i pentru examenele viitoare , oferindu-le subiecte ce respecta programa scolara si anul lor de studiu.

Fisa de evaluare va contine un set de 30 de intrebari pentru clasele V-VIII ai 20 de intrebari pentru clasele III-IV, cu raspuns la alegere.Numai una dintre cele 3 variante va fi corecta , antrenand cu succes elevii si obisnuindu-i cu modul de desfasurare a examenelor viitoare. Concursul va avea loc pe data de 28 mai 2012 in cadrul fiecarei unitati scolare.Inscrierile pentru concurs se vor face in perioada 01 martie -15 aprilie 2012. Inscrierea la concurs se realizeaza numai prin cadrele didactice , coordonate de catre un organizator principal. Doar organizatorul principal este cel ce va comunica prin fax sau telefonic participarile la concurs pe fiecare an de studiu si va receptiona la scoala coletele de concurs , rezultatele , diplomele si premile acordate. Tuturor participantilor li se ofera drept premiu de participare o diploma.Dupa primirea clasamentului in scoala cadrul didactic indrumator va completa pe diploma punctajul obtinut si premiul castigat acolo unde este cazul. De asemenea se acorda certificate cadrelor didactice (ce se retin de catre acestea)cu minim 20 de participanti , din partea cadrului didactic indrumator.

Materia de concurs este cea prevazuta in programa scolara a anului in curs , pentru fiecare an de studiu. Taxa de participare pentru fiecare concurent este de 10 RON , din care 9 RON se trimit scolii organizatoare a concursului , iar 1 RON va ramane la dispozitia organizatorului principal pentru cheltuieli legate de expedierea mandatelor, de inscriere , a plicurilor cu fisele de raspuns , a supravegherii concursului din scoala etc .
Organizatorul principal va expedia sumele colectate de elevi si cadre didactice pentru participare la concurs si simpozion pana la data limita de inscriere , in contul de mai jos sau prin mandat postal , pe adresa : Scoala cu clasele I-VIII nr. 10 , str.Luceafarului , nr.7 , Ramnicu Valcea , jud.Valcea , cod 240065 , tet/fax 0250 711943 , cu mentiunea "Concursul Arhimede" (persoana de contact :prof.Lupasteanu Adeluta).

In mandat trebuie sa fie mentionat clar numele cadrului didactic organizator principal. Pe spatele mandatului se va completa urmatorul tabel: Nr.cadre didactice cu peste 20 concurenti Nr. Inscrisi la cls a III-a Nr. Inscrisi la cls a IV-a Nr. Inscrisi la cls a V-a Nr. Inscrisi la cls a VI-a Nr. Inscrisi la cls a VII-a Nr. Inscrisi la cls a VIII-a Pe mail se vor trimite tabele cu numele elevilor participanti, clasa, scoala, localitatea, judetul precum si tabel cu numele cadrelor didactice cu mai mult de 20 de elevi. Atasati va rugam si adresa unde doriti sa primiti rezultatele. Rezultatele se vor primi in perioada 01.09.2011-31.10.2011. Contul in care se pot vira este COD IBAN : RO02BRDE390SV19071303900Sondaj

Credeti ca propunerile Noului Cod al Educatiei vor avea efecte benefice in invatamantul romanesc?