Concurs pentru crearea de materiale educationale
calendar_month 22 Oct 2010, 00:00
Patrir organizeaza un concurs care are ca scop crearea de materiale educationale in domeniul Educatiei pentru Dezvoltare/Globale, ce vor fi utilizate in activitatea didactica.

Sarcina profesorilor este de a pregati un plan de lectie, avand ca tema problematicile globale, si care sa abordeze posibilele modalitati de a le rezolva prin participarea activa a tinerilor.

Teme si activitati propuse: Educatia pentru drepturile omului; Educatia pentru comunitati durabile; Educatia pentru pace si prevenirea conflictelor; Educatia interculturala.

In abordarea acestor subiecte se vor include elemente ale educatiei globale si se vor avea in vedere nevoile, situatiile locale si relevanta lor pentru curricula nationala. Cele mai interesante planuri de lectie vor fi publicate intr-un volum in format electronic (e-book) si vor fi folosite in expozitia mobila care va calatori in Polonia si Romania, iar primii 3 castigatori vor primi premii constand in materiale didactice.

Tematicile concursului: Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, Drepturile Omului, Dezvoltarea Durabila, Comertul Echitabil.

Data limita pentru depunerea materielalor este: 1 februarie 2011

Planul va contine 5 pagini format A4 si va fi trimis impreuna cu formularul de inscriere disponibil pe site la adresa paula.tonea@patrir.ro sau la adresa postala PATRIR "Glocal Tour Concurs pentru Profesori" - Str. Ion Ghica, Nr. 30, Cluj-Napoca, 400306

Mai multe informatii despre concurs si premii la: glocaltour.org


Sondaj

Credeti ca examenul de titularizare s-a desfasurat corect?