calificativ.ro  »  Info Scoala  »  Info Util  »  Concurs National de Stiinte Arhimede 30 mai 2011

Concurs National de Stiinte Arhimede 30 mai 2011

calendar_month 24 Mar 2011, 00:00
REGULAMENTUL OLIMPIADEI

Concursul va avea loc in fiecare scoala care se inscrie la concurs. Concursul national de stiinte "Arhimede" se va desfasura sub forma unui test unic pe patru sectiuni : fizica, chimie, biologie, geografie. Testele sunt diferentiate pentru fiecare clasa si se adreseaza elevilor din clasele III-VIII. Concursul este o actiune de incurajare a elevilor, pregatindu-i pentru examenele viitoare, oferindu-le subiecte ce respecta programa scolara si anul lor de studiu. Fisa de evaluare va contine un set de 30 de intrebari pentru clasele V-VIII si 20 de intrebari pentru clasele III-IV, cu raspuns la alegere. Numai una dintre cele 3 variante va fi corecta, antrenand cu succes elevii si obisnuindu-i cu modul de desfasurare a examenelor viitoare.

Concursul va avea loc pe data de 30 mai 2011 in cadrul fiecarei unitati scolare. Inscrierile pentru concurs se vor face in perioada 15 martie -15 aprilie 2011.Inscrierea la concurs se realizeaza numai prin cadrele didactice , coordonate de catre un organizator principal. Doar organizatorul principal este cel ce va comunica prin fax sau telefonic participarile la concurs pe fiecare an de studiu si va receptiona la scoala coletele de concurs, rezultatele, diplomele si premile acordate. Tuturor participantilor li se ofera drept premiu de participare o diploma. Dupa primirea clasamentului in scoala, cadrul didactic indrumator va completa pe diploma punctajul obtinut si premiul castigat acolo unde este cazul. De asemenea, se acorda certificate cadrelor didactice (ce se retin de catre acestea) cu minimum 20 de participanti, din partea cadrului didactic indrumator.

Materia de concurs este cea prevazuta in programa scolara a anului in curs, pentru fiecare an de studiu. Taxa de participare pentru fiecare concurent este de 10 RON, din care 9 RON se trimit scolii organizatoare a concursului, iar 1 RON va ramane la dispozitia organizatorului principal pentru cheltuieli legate de expedierea mandatelor, de inscriere, a plicurilor cu fisele de raspuns, a supravegherii concursului din scoala etc.

Organizatorul principal va expedia sumele colectate de elevi si cadre didactice pentru participare la concurs si simpozion pana la data limita de inscriere, in contul de mai jos sau prin mandat postal, pe adresa : Scoala cu clasele I-VIII nr. 10 , str.Luceafarului , nr.7 , Ramnicu Valcea , jud.Valcea , cod 240065 , tet/fax 0250 711943 , cu mentiunea "Concursul Arhimede" (persoana de contact :prof.Lupasteanu Adeluta).

In mandat trebuie sa fie mentionat clar numele cadrului didactic organizator principal. Pe spatele mandatului se va completa urmatorul tabel:
Nr.cadre didactice cu peste 20 concurenti / Nr. Inscrisi la cls a III-a / Nr. Inscrisi la cls a IV-a / Nr. Inscrisi la cls a V-a / Nr. Inscrisi la cls a VI-a / Nr. Inscrisi la cls a VII-a / Nr. Inscrisi la cls a VIII-a.

Pe mail se vor trimite tabele cu numele elevilor participanti, clasa, scoala, localitatea, ,judetul precum si tabel cu numele cadrelor didactice cu mai mult de 20 de elevi. Atasati si adresa unde doriti sa primiti rezultatele. Rezultatele se vor primi in perioada 15.09.2011-31.10.2011. Contul in care se pot vira este: COD IBAN : RO02BRDE390SV19071303900

Subiectele si baremale se vor trimite in format electronic la adresele da mail divaadela2006@yahoo.com sau sg10vl@Yahoo.com pana la data de 01.04.2011. Subiectele care vor fi trimise de profesori si invatatori vor fi insotite de o fisa cu baremul de notare. ALTE INFORMATII gasiti la e-mail divaadela2006@yahoo.com sau la telefon 0744 499 247.
 
Sondaj
Esti multumit de mediile tale de la sfarsitul semestrului I?