Concurs national de creatie literara si artistica "Domn, Domn, sa-naltam!"
calendar_month 09 Nov 2010, 00:00
In intampinarea Nasterii Domnului Iisus Hristos, Liceul Teologic Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea va invita sa participati la: Concursulul National De Creatie Literara si Artistica"Domn, Domn, sa-naltam!"

Nu se percepe taxa de inscriere! Diplomele vor fi trmise online pe adresa specificata in formularul de inscriere Se pot inscrie la concurs elevi ai claselor V-XII, idiferent de confesiune; Informatii suplimentare: -coordonator de proiect: prof. Dumitras Monica, tel. 0729-975057, intre orele 15-17, sau la urmatoarele adrese:

concurs_craciun@yahoo.com.si concurs.Craciun88@yahoo.com SECtIUNI: a. Creatie literara( Proza, poezie, eseu) b. Prezentari power-point c. Decoratiuni de Craciun d. Pictura pe sticla sau lemn -Formularul de inscriere – (anexa 1) – va fi completat si trimis on-line la adresa de e-mail: concurs.Craciun88@yahoo.com sau concurs_craciun@yahoo.com pana la data de 20 noiembrie 2010;

-Acordul de parteneriat (anexa 2) completat si stampilat, va fi trimis on-line impreuna cu fisa de inscrire sau prin posta cu lucrarile copiilor. Mentionam ca doar scolile doritoare trimit si Anexa 2.

-Fiecare profesor indrumator poate participa cu un numar de maxim 5 lucrari, un elev putand participa la o singura sectiune. -Lucrarile elevilor vor fi trimise prin posta pana la data de 2 decembrie 2010 (stampila postei) la adresa: Liceul Teologic Orotodox "Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, str. Aluminei, nr. 88, jud. Bihor, cod 410303 CERINTE DE REDACTARE SI REALIZARE

Sectiunea A.
Creatie literara (poezie, proza, eseuri) Lucrarile pot avea una dintre temele orientative, propuse de organizatori sau o alta tema care sa vizeze latura spirituala a Nasterii Domnului. Titlul se va scrie cu font Times New Roman, size 14 Bold cu majuscule, centrat. La doua randuri de titlul lucrarii se vor scrie: numele si prenumele elevului, clasa, numele si prenumele profesorului indrumator, scoala de provenienta, localitatea, judetul -cu font Times New Roman, size 14, Normal, aliniat dreapta. Lucrarile vor fi scrise la calculator in format A4, tehnoredactare text: Microsoft Office Word, font Times New Roman, size 12 Normal, la 1,5 randuri, margini egale de 20 mm, text aliniat bloc(justify). Lucrarea, indiferent de sectiune, nu trebuie sa depaseasca trei pagini. Lucrarile vor fi trimise atat on-line cat si prin posta, pentru o evidenta mai eficienta. Nu se accepta decat creatii proprii! Nu se accepta lucrari fara semne diacritice!

Sectiunea B.
Prezentari power-point (Office 2003) Lucrarea trebuie sa transmita un mesaj prin care sa se promoveze latura spirituala a Craciunului si pastrarea obiceiurilor si traditiilor specifice romanesti. Prezentarea nu trebuie sa depaseasca 15 slide-uri si se va realiza individual sau pe grupe de maximum 3 elevi. Primul slide trebuie sa contina numele si prenumele elevului/elevilor, clasa, scoala de provenienta, numele si prenumele cadrului didactic indrumator. Prezentarile se trimit atat on-line cat si prin posta, pentru o evidenta mai eficienta.

Sectiunea C.
Decoratiuni de Craciun Lucrarile vor fi realizate din materiale eco sau reciclabile. Lucrarile se trimit insotite de o eticheta pe care sa fie specificat numele si prenumele elevului, clasa, scoala de provenienta, numele si prenumele cadrului didactic indrumator.

Sectiunea D.
Pictura pe sticla sau lemn Lucrarea trebuie sa transmita un mesaj prin care sa se promoveze latura spirituala a Craciunului. Lucrarile se trimit insotite o eticheta care sa contina numele si prenumele elevului, clasa, scoala de provenienta, numele si prenumele cadrului didactic indrumator.JURIZAREA
Juriul este format din inspectori de specialitate, cadre didactice (limba si literatura romana, educatie plastica, religie, informatica) din scoala aplicanta, din scolile si institutiile partenere, din elevi, membri ai echipei de proiect. Lucrarile vor fi evaluate in functie de urmatoarele criterii: -incadrarea in tematica propusa (concordanta dintre reprezentare si mesaj, relevanta mesajului)

-Unitatea compozitiei (organizarea spatiului plastic, folosirea elementelor de limbaj, relatia dintre elementele de limbaj
-structura compozitionala
-mijloace artistice folosite)

-Originalitatea si creativitatea (noutatea limbajului plastic folosit si a ideii, expresivitatea lucrarii, nota personala)
Se vor acorda premiile I, II, III, premiu special, mentiuni pentru fiecare nivel de clasa si sectiune a concursului.

Se acorda diplome de participare pentru toti concurentii si pentru profesorii indrumatori.


Sondaj

Vi se pare corect ca numai elevii din clasele primare au vacanta de toamna?