Concurs interjudetean de creatie in limbi straine "Lumea in cuvinte si imagini"
calendar_month 02 Feb 2012, 00:00
REGULAMENT DE PARTICIPARE
Concursul de Creatie in limbi straine „Lumea in cuvinte si imagini” va cuprinde urmatoarele sectiuni, dupa cum urmeaza: 1. Sectiunea Creatie literara: • subsectiunea Poezie; • subsectiunea Traduceri; • subsectiunea Proza; 2. Sectiunea Arte vizuale: • subsectiunea Fotografie; • subsectiunea Pictura / Desen; • subsectiunea Arta decorativa 3. Sectiunea Multimedia: • subsectiunea Prezentare Power Point • subsectiunea Film. Participantii vor trimite lucrarile impreuna cu fisa de participare intr-un singur fisier atasat, pe adresa electronica a concursului, concurssenchea@yahoo.com, in perioada 13.02.2012 - 02.03.2012, respectiv, prin Posta Romana pentru sectiunea Arte vizuale/ Multimedia.

Un concurent poate participa la una sau mai multe sectiuni/ subsectiuni, in conditiile respectarii regulamentului.

SECTIUNEA CREATIE LITERARA (SUBSECTIUNEA POEZIE; SUBSECTIUNEA PROZA; SUBSECTIUNEA TRADUCERI) • Tema generala a sectiunii este „COPILARIA”. • Pot participa elevi din clasele a V-a – a VIII-a si a IX-a – a XII-a. Textele trimise trebuie sa nu mai fi fost participante la vreun concurs, premiate la vreo manifestare sau publicate (inclusiv pe internet). • Textele vor fi redactate in Times New Roman, 12, la 1,5 randuri, cu diacritice. Nerespectarea acestor conditii atrage eliminarea lucrarii din concurs. • Pentru subsectiunea Poezie se vor trimite trei texte intr-un singur fisier Word. Adresa pe care se vor trimite lucrarile este: concurssenchea@yahoo.com. Elevii vor crea trei poeme, intr-una din limbile franceza, engleza sau germana, avand ca tema copilaria. Toate cele trei texte vor fi realizate in aceeasi limba straina. • Pentru subsectiunea Proza se va trimite un text intr-un singur fisier Word. Adresa pe care se vor expedia lucrarile este: concurssenchea@yahoo.com. Elevii de gimnaziu (clasele V - VIII) vor trimite o lucrare originala de maxim 2 pagini, redactata intr-una din limbile franceza, engleza sau germana si avand ca titlu „Jurnalul copilariei mele”; elevii de liceu (clasele IX – XII/XIII) vor trimite o lucrare originala de minim o pagina/maxim 4 pagini, intr-una din limbile franceza, engleza sau germana, cuprinzand un eseu argumentativ pe baza citatului „Copilaria este inima tuturor varstelor” (Lucian Blaga). • Pentru subsectiunea Traduceri elevii vor trimite o lucrare care sa contina traducerile a doua poezii din limba romana intr-una din limbile franceza, engleza sau germana si traducerile a doua poezii din limba straina aleasa in limba romana; textele alese trebuie sa aiba ca tema copilaria si sa fie structurate intr-un singur fisier Word. Fisierul trebuie sa contina si textele dupa care s-au facut traducerile. Adresa pe care se vor trimite lucrarile este: concurssenchea@yahoo.com.

SECTIUNEA ARTE VIZUALE SUBSECTIUNEA FOTOGRAFIE • Tema generala a sectiunii este ,,Copilaria – o imensa nevoie de mirare” (Victor Hugo) • Pot participa elevi din clasele a V-a – a XII-a. Fotografiile trimise trebuie sa nu mai fi fost participante la vreun concurs, premiate la vreo manifestare sau publicate (inclusiv pe internet). Lucrarile vor fi trimise prin Posta Romana la adresa Grupului Şcolar „Av. Dr. Ioan Şenchea”, Str. Vlad Tepes, Nr. 11B, Fagaras, cod 505200, jud. Brasov, cu mentiunea Pentru Concursul de Creatie in limbi straine „Lumea in cuvinte si imagini”. Se vor trimite maximum 3 fotografii, avand dimensiunile de 15x21cm.
SUBSECTIUNEA DESEN/ PICTURA/ARTA DECORATIVA • Tema generala a sectiunii este ,,Copilaria, o imensa nevoie de mirare” (Victor Hugo) • Pot participa elevi din clasele a V-a – a XII-a. Lucrarile trimise trebuie sa fie creatii originale, nu reproduceri si trebuie sa nu mai fi fost participante la vreun concurs, premiate la vreo manifestare sau publicate (inclusiv pe internet). In cazul in care nu se va respecta aceasta conditie, concurentul va fi eliminat din concurs si va suporta consecintele legii. • Lucrarile vor fi trimise prin Posta Romana la adresa Grupului Şcolar „Av. Dr. Ioan Senchea”, Str. Vlad Tepes, Nr. 11B, Fagaras, cod 505200, jud. Brasov, cu mentiunea Pentru Concursul de Creatie in limbi straine „Lumea in cuvinte si imagini”. Se vor trimite maximum 3 lucrari. !!! Nota: titlurile lucrarilor trimise – fotografii, desene, arta decorativa – trebuie sa contina cuvantul „copil/copilarie” si sa fie redactate intr-una din limbile franceza, engleza sau germana. Nerespectarea acestei conditii atrage dupa sine eliminarea lucrarilor din concurs.
SECTIUNEA MULTIMEDIA • Tema generala a sectiunii este ,,Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai” (Henry Beecher) • Pot participa elevi din clasele a V-a – a XII-a. Materialele trimise trebuie sa nu mai fi fost participante la vreun concurs, premiate la vreo manifestare sau publicate (inclusiv pe internet). In cazul in care nu se va respecta aceasta conditie, concurentul va fi eliminat din concurs si va suporta consecintele legii. • Lucrarile vor fi trimise prin Posta Romana (CD/DVD) la adresa Grupului Şcolar „Av. Dr. Ioan Senchea”, Str. Vlad Tepes, Nr. 11B, Fagaras, cod 505200, jud. Brasov, cu mentiunea Pentru Concursul de Creatie in limbi straine „Lumea in cuvinte si imagini” sau prin email pe adresa concursului concurssenchea@yahoo.com. Se vor trimite maximum 3 lucrari.
Prezentarile Power Point trebuie sa contina intre 15 si 20 slide-uri, cu text intr-una din limbile franceza, engleza, germana. Filmele concurente la aceasta sectiune trebuie sa aiba o durata de maximum cinci minute. Coloana sonora si/sau orice text care insoteste filmul trebuie sa fie intr-una din limbile franceza, engleza sau germana. • Toate lucrarile trimise, participante sau neparticipante la concurs, nu vor fi returnate autorilor. Drepturile de autor raman in posesia autorului, dar prin participarea la concurs, autorul este de acord sa fie folosite imaginile lucrarilor sale pentru publicitate si reclama pentru concurs.
JURIZAREA LUCRARILOR SI PREMIEREA. In perioada 05.03.2012 – 09.03.2012, juriul concursului, alcatuit din profesori, editori, artisti plastici, etc. va selecta creatiile care vor fi premiate. De asemenea, cele mai valoroase lucrari vor fi publicate pe paginile de internet ale institutiilor implicate in proiect si pe blog-ul concursului. Premierea va avea loc pe data de 16.03.2012. Laureatii concursului vor fi anuntati pe e-mail, pentru a participa la festivitatea de premiere.