Algoritmiada - Concurs de programare pentru cei mai buni elevi romani
calendar_month 18 Nov 2009, 00:00
Incepe o noua editie a concursului Algoritmiada, cel mai mare si mai important concurs organizat de infoarena!

Competitia se numara printre cele mai de seama concursuri de programare desfasurate la nivel national si este unicul concurs din Romania unde pot participa tinerii pasionati de informatica de toate varstele: de la elevi de gimnaziu si liceu pana la studenti, masteranzi si doctoranzi.

Problemele vor fi propuse de olimpici nationali si internationali cu o bogata experienta, anuntandu-se a fi o adevarata provocare pentru participanti. Prima runda se va desfasura pe internet si va avea loc duminica, 22 noiembrie, Incepand cu ora 09:00.

Algoritmiada este cel mai important concurs anual organizat de infoarena. La Algoritmiada participa elevi de gimnaziu, elevi de liceu, studenti, masteranzi ti doctoranzi din toata tara.

Concurentii trebuie sa treaca de 4 runde online de calificare ca sa ajunga la runda finala organizata Intr-un orat din tara. Fiecare proba de concurs consta in rezolvarea a 3 probleme de factura algoritmica, cu grade diferite de dificultate, corespunzatoare celor 4 grupe de varsta: clasele 5-8, clasele 9-10, clasele 11-12 si studenti.

Runda Intai reprezinta un ultim test pentru delegatia Romaniei la Olimpiada Balcanica de Informatica 2009 (Bulgaria). Este o ocazie ideala pentru orice programator pasionat de a se Intrece cu cei mai buni si de a-si dovedi talentul si cunostintele. Proba va avea loc duminica, 22 noiembrie, Incepand cu ora 09:00 si se va desfasura pe parcursul a 4 ore.

Subiectele vor fi propuse de o echipa de fotti ti actuali olimpici la informatica, ce au o bogata experienta In ceea ce priveste organizarea si participarea la concursurile de profil: Cosmin Gheorghe, Bogdan Tataroiu, Paul Baltescu, Filip ttefan, Marius Stroe, Adrian Airinei, Andrei Grigorean, ttefan Istrate, Adrian Diaconu ti Filip Buruiana.

Cei mai buni 40-50 de participanti din tara (primii de la fiecare grupa) vor fi invitati la runda finala alaturi de profesori insotitori ti organizatori si vor avea asigurate cazarea, activitati recreationale si, bineinteles, premii serioase, in bani si obiecte, pentru primii clasati.

Toata lumea are insa de castigat: va oferim tansa sa cunoasteti experti in domeniu de a caror experienta vasta puteti profita!


Sondaj

Crezi ca in urmatoarele teze cu subiect unic se vor mai strecura greseli?