calificativ.ro  »  Info Scoala  »  Info Util  »  Afla cum sa nu cheltuiesti mai mult de 100 de euro in prima vacanta pe cont propriu

Afla cum sa nu cheltuiesti mai mult de 100 de euro in prima vacanta pe cont propriu

calendar_month 13 Iun 2016, 00:00
În 15 iulie se terminăBacul, așa că ai câteva motive în plus să te aventurezi într-o vacanță pe contpropriu. Printre cele mai bune opțiuni de vacanță în afara țării se număra unpachet city break în Europa, tocmai datorită prețului mai accesibildin timpul sezonului estival. Dacă nu vrei să cumperi un pachet gata făcut, verificădin timp prețul biletelor de avion spre destinațiile pe care ai vrea să leexplorezi. Cel mai mic preț de vânzare îl obții cu aproximativ 50 zile înaintede zbor. După ce ai rezolvat ce e mai important, poți aștepta mini-vacanța dedupă Bac, și cine știe, poate iei şi gașca cu tine. Află câteva ponturi care tevor ajuta să cheltui sub 100 euro la destinație.

Barcelona, unde poți cunoaște tineri din întreaga lume

Barcelonae unul dintre orașele pe care trebuie numaidecât să-l vezi după ce ți-ai făcutmajoratul. Sunt o mie de chestii pe care le poți face acolo. Plimbă-te prinParcul Guell, admiră Sagrada Familia, dar nu-ți pierde prea mult timp cumuzeele. Doar ești la vârsta când vrei să cunoști cât mai mulți oameni, nusă-ți petreci zilele în prea multe încăperi reci. Întâmplarea face că într-un city break în Barcelonao să te întâlnești cu tineri de pe toate continentele.Unul din locurile unde ai putea să te amesteci în mulțime e la plajă. Iar searapoți să-ți faci amici în baruri și cluburi de noapte. În cele din urmă,atmosfera e cu totul incendiară. Cluburile de noapte se deschid în jurul orei00:00, iar unele dintre ele chiar și mai târziu.

Petrecerea continuă cu multdupă răsărit. Berea e destul de accesibilă ca preț, așa că nu o să lași o averela bar.

Iar în cea de-a doua zi, exploreazăla pas districtul Raval și Poblenou, unde o să dai peste cea mai interesantăartă stradală din Barcelona, iar până se deschid cluburile de noapte (din nou),poți merge la un film în aer liber. Filmele în aer liber sunt deja o tradițieîn Barcelona pe perioada verii, așa că tocmai ai aflat când ar trebui să îțiiei și tu bilete de avion București-Barcelona ca să te bucuri de toateevenimentele gratuite care au loc în oraș. Fie mergi la film, fie mergi laplajă la Barceloneta, nu o să te plictisești o clipă.

Dacă ești fan Barca, nu rataCamp Nou și Muzeul Barca, că doar nu ajungi toată ziua în Spania. Iar în cazulîn care vrei să-ți iei câteva obiecte vestimentare cool de vară, e bine să știică magazinele Mango, Zara sau H&M au prețuri ceva mai mici în Spania, decâtîn magazinele din România. Așa că s-ar putea să ieși foarte ieftin după osesiune de shopping.

Roma, începe-ți noaptea în jurul fântânilor din piețele orașului

Dacă zbori spre Roma și teinteresează să bifezi câteva obiective turistice, nu doar cluburi de noapte, nue nicio problemă. Pe unele dintre ele le poți vedea gratuit, așa că sejurulcultural nu îți va afecta prea mult bugetul limitat de vacanță. ViziteazăPantheonul, oprește-te la Fontana di Trevi, dar și în Piața Navona și admirăColosseumul de afară, pentru că n-are rost să stai la coadă ca să intriînăuntru dacă nu ești vreun fan înfocat al gladiatorilor romani.

În schimb, dacă vrei să aiparte de o experiență inedită și ceva mai potrivită pentru interesele tale,atunci poți descoperi arta stradală din Roma, în districtele Marancia șiTrullo. Dacă chiar te pricepi la asta, s-ar putea să găsești lucrările unorartiști foarte cunoscuți în mișcarea de underground. Și dacă ești interesat dearta contemporană și designul futurist, vizitează Maxxi. Intrarea e liberă.Și pentru că distracția eimportantă, nopțile trebuie să fie lungi și petrecerile trebuie să țină până înzori. Fapt care se și întâmplă la Roma. Tinerii încep petrecerea odată culăsarea serii și se adună, de obicei, în aer liber, în piețe sau în jurulfântânilor, și doar foarte târziu în noapte se duc în cluburi. În Trastevere osă dai peste tineri din întreaga lume dacă mergi în zona Piazza Trillusa. Partea bună e că băutura și mâncarea sunt foarte accesibile capreț, în cazul în care vrei să-ți iei un sandviș pe seară. În ultimii ani, unal doilea cartier e Monti, unde o să dai peste la fel de mulți tineri care beaubere în jurul fântânilor. Iar în timpul zilei ai putea face cumpărături înMonti, unde prețurile la haine și accesorii sunt ceva mai accesibile decât înzona centrală a orașului. Ca regulă de bază pentru următoarele călătorii pecare le vei face, zonele periferice din marile orașe sunt mult mai ieftine.

Iar dacă nu ai chef decluburi într-una dintre seri și îți iei bilete de avion București-Roma până lasfârșitul lunii august, atunci poți merge la un film în aer liber în Insola delCinema, la Summer Kino, care își schimbă locația în fiecare an, sau la Casa delCinema, din apropierea Villei Borghese. Intrarea costă de obicei 3-5 euro, iaruneori, în funcție de eveniment, e liberă.

Atena, graffiti-urile anarhiste și insulele din apropiere

Dacă zbori spre Roma și teinteresează să bifezi câteva obiective turistice, nu doar cluburi de noapte, nue nicio problemă. Pe unele dintre ele le poți vedea gratuit, așa că sejurulcultural nu îți va afecta prea mult bugetul limitat de vacanță. ViziteazăPantheonul, oprește-te la Fontana di Trevi, dar și în Piața Navona și admirăColosseumul de afară, pentru că n-are rost să stai la coadă ca să intriînăuntru dacă nu ești vreun fan înfocat al gladiatorilor romani.

În schimb, dacă vrei să aiparte de o experiență inedită și ceva mai potrivită pentru interesele tale,atunci poți descoperi arta stradală din Roma, în districtele Marancia șiTrullo. Dacă chiar te pricepi la asta, s-ar putea să găsești lucrările unorartiști foarte cunoscuți în mișcarea de underground. Și dacă ești interesat dearta contemporană și designul futurist, vizitează Maxxi. Intrarea e liberă.

Și pentru că distracția eimportantă, nopțile trebuie să fie lungi și petrecerile trebuie să țină până înzori. Fapt care se și întâmplă la Roma. Tinerii încep petrecerea odată culăsarea serii și se adună, de obicei, în aer liber, în piețe sau în jurulfântânilor, și doar foarte târziu în noapte se duc în cluburi. În Trastevere osă dai peste tineri din întreaga lume dacă mergi în zona Piazza Trillusa. Partea bună e că băutura și mâncarea sunt foarte accesibile capreț, în cazul în care vrei să-ți iei un sandviș pe seară. În ultimii ani, unal doilea cartier e Monti, unde o să dai peste la fel de mulți tineri care beaubere în jurul fântânilor. Iar în timpul zilei ai putea face cumpărături înMonti, unde prețurile la haine și accesorii sunt ceva mai accesibile decât înzona centrală a orașului. Ca regulă de bază pentru următoarele călătorii pecare le vei face, zonele periferice din marile orașe sunt mult mai ieftine.

Iar dacă nu ai chef decluburi într-una dintre seri și îți iei bilete de avion București-Roma până lasfârșitul lunii august, atunci poți merge la un film în aer liber în Insola delCinema, la Summer Kino, care își schimbă locația în fiecare an, sau la Casa delCinema, din apropierea Villei Borghese. Intrarea costă de obicei 3-5 euro, iaruneori, în funcție de eveniment, e liberă.

Atena, graffiti-urile anarhiste și insulele din apropiere

Dacă alegi un city break în Istanbulînseamnă că te atrage într-o anumitămăsură cultura orientală, așa că vei rămâne cu siguranță cu puțină magieorientală dacă zbori spre Turcia. Dacă vrei să vizitezi cel puțin un obiectivturistic, atunci îți recomand să vezi Moscheea Albastră, un loc cu totuldeosebit pe care ar fi păcat să-l ratezi.

Iar seara poți să teaventurezi în barurile și cluburile din Istanbul, care sunt foarte animate.Alege unul dintre cluburile de pe malul Bosforului, pentru că au în plus terasedeschise cu vedere spre Bosfor, pe unde trec vapoare de mici sau mariambarcațiuni până la ore târzii din noapte. Iar dacă vrei să vezi orașul desus, atunci trebuie să te îndrepți spre Beyouglu, unde sunt și unele dintrecele mai moderne baruri și cluburi. Majoritatea au terase deschise, așa că tevei putea bucura de priveliști cu o bere sau un cocktail în mână. Dacă nu teatrag dansurile tradiționale, stai departe de cluburile unde se dansează pemuzică orientală, dar încearcă, totuși, să mergi la un spectacol cu dervișirotitori. Experiența e una de neuitat.

Dacă nu te trezești foartetârziu în cea de-a doua zi din city break-ul în Istanbul, poți pleca înainte deamiază spre suburbia Karakoy, unde vei ieși, cu siguranță, din circuitulturistic obișnuit. Cartierul din partea asiatică a orașului e un loc foartemodern. Oprește-te pe strada Iskele Sokak și explorează centrul Yeldegirmeni. Osă auzi de câteva ori pe zi chemarea muezinilor și, cine știe, poate că o să teapropii mai mult de o cultură pe care până o considerai foarte diferită de ata. Dacă ai baftă, s-ar putea să prinzi, spre seară, și o proiecție de film înaer liber.

Pe tine care dintre cele patru orașe europene te-ar tenta cel mai multpentru un city break de vară?


 
Sondaj
Ati inceput sa va pregatiti pentru tezele cu subiect unic?