Ultima sansa la programul "Bani de liceu" 2010-2011
calendar_month 30 Sep 2010, 00:00

Vineri, 1 octombrie 2010, este ultima zi in care liceenii pot sa-si depuna actele pentru a beneficia de programul "Bani de liceu".

Principala cerinta este ca beneficiarii banilor de liceu sa fie elevii din intretinerea familiilor caror venit realizat pe membru de familie in ultimele trei luni este de maxim 150 de lei.

Pot depune cereri si elevii care beneficiaza de o masura de protectie sau se afla sub tutela sau curatela, dar in aceleasi conditii de venit.

Calendarul de desfasurare a Programului "Bani de liceu" 2010-2011 este urmatorul:

15 septembrie - 1 octombrie 2010: Depunerea cererilor;
1 octombrie - 23 octombrie 2010: Efectuarea anchetelor sociale si evaluarea de catre comisii a eligibilitatii cererilor depuse;
28 octombrie 2010 – afisarea listei beneficiarilor

"In 1 octombrie expira termenul de depunere a cererilor care se depun la scoala de care apartine fiecare elev, iar 23 octombrie este termenul de efectuare a anchetelor de catre autoritatile publice locale si 28 octombrie este termneul de afisare a listei beneficiarilor", a declarat Viorel Socol, inspector adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean.

Sprijinul financiar "Bani de liceu" se obtine pe baza de cerere, formulata de elev cu autorizarea tutorelui sau reprezentantului legal care trebuie inregistrata la unitatea scolara la care este inscris elevul.

Au intaietate elevii care au media generala mai mare si cu absente putine in anul scolar precedent.