Andronescu: Tezele unice, inlocuite cu un sistem de evaluare european

Publicat: 03 Iul 2009 00:00

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri ca propunerea de eliminare a tezelor unice din sistemul de invatamant de stat va fi supusa dezbaterii publice.

Andronescu a mai precizat la Realitatea FM ca aceste teze ar putea fi inlocuite cu un alt sistem de evaluare folosit pe plan international.

"Vrem sa racordam invatamantul nostru din ce in ce mai mult la ceea ce se intampla in Europa, introducem o evaluare de tip international. E o modalitate de evaluare in care raspunsurile il obliga pe elev sa faca apel la ceea ce a invatat la mai multe discipline, sa coreleze ce a invatat si sa realizeze ca merge la scoala nu ca sa acumuleze cunostinte, ci ca sa-i foloseasca in viata", a declarat Ecaterina Andronescu.

Pe de alta parte, legat de reducerea salariilor angajatilor din invatamant prevazute prin grila legii salarizarii unice aflata in discutie, Andronescu spune ca a trimis ministrului Muncii, Marian Sarbu, solicitarea de a se reveni la salariile stabilite initial.

"Coeficientii nu sunt hotarati, sunt propusi, si cred ca exista inca o marja de negociere", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Federatia Educatiei Nationale (FEN), Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Spiru Haret si Federatia Alma Mater au cerut, joi, demisia ministrului Muncii si a secretarului de stat din cauza ca acestia ar fi decis unilateral reducerea salariilor angajatilor din invatamant prevazute prin grila Legii salarizarii unice aflata in discutie.

Sursa:ziare.com

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Credeti ca profesorii poarta vina pentru starea precara a invatamantului?

Teste Online

Test - engleza - Verbe Neregulate

Un test la engleza din verbe.

mai multe »