calificativ.ro  »  Examene  »  Teze nationale  »  Andronescu: Tezele unice, inlocuite cu un sistem de evaluare european

Andronescu: Tezele unice, inlocuite cu un sistem de evaluare european

calendar_month 03 Iul 2009, 00:00
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri ca propunerea de eliminare a tezelor unice din sistemul de invatamant de stat va fi supusa dezbaterii publice.

Andronescu a mai precizat la Realitatea FM ca aceste teze ar putea fi inlocuite cu un alt sistem de evaluare folosit pe plan international.

"Vrem sa racordam invatamantul nostru din ce in ce mai mult la ceea ce se intampla in Europa, introducem o evaluare de tip international. E o modalitate de evaluare in care raspunsurile il obliga pe elev sa faca apel la ceea ce a invatat la mai multe discipline, sa coreleze ce a invatat si sa realizeze ca merge la scoala nu ca sa acumuleze cunostinte, ci ca sa-i foloseasca in viata", a declarat Ecaterina Andronescu.

Pe de alta parte, legat de reducerea salariilor angajatilor din invatamant prevazute prin grila legii salarizarii unice aflata in discutie, Andronescu spune ca a trimis ministrului Muncii, Marian Sarbu, solicitarea de a se reveni la salariile stabilite initial.

"Coeficientii nu sunt hotarati, sunt propusi, si cred ca exista inca o marja de negociere", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Federatia Educatiei Nationale (FEN), Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Spiru Haret si Federatia Alma Mater au cerut, joi, demisia ministrului Muncii si a secretarului de stat din cauza ca acestia ar fi decis unilateral reducerea salariilor angajatilor din invatamant prevazute prin grila Legii salarizarii unice aflata in discutie.

Sursa:ziare.com 
Sondaj
Vi se pare corecta admiterea la liceu pe baza tezelor cu subiect unic?