Primele simptome ale sarcinii

Publicat: 30 Apr 2020 00:00

Cunoasteti simptomele timpurii ale sarcinii? De la greata la oboseala, stii la ce sa te astepti. Ai putea fi insarcinata?

Dovada este in testul de sarcina. Dar chiar inainte de a pierde o perioada, s-ar putea sa suspectati sau sa sperati ca sunteti gravida. Cele mai frecvente semne precoce si simptome ale sarcinii pot include:

Daca sunteti in perioada fertila si a trecut o saptamana sau mai mult fara inceperea unui ciclu menstrual preconizat, s-ar putea sa fiti gravida. Cu toate acestea, acest simptom poate fi inselator daca ai un ciclu menstrual neregulat. Sani umflati, umflati.

Schimbarile hormonale devreme in timpul sarcinii ar putea face sanii sensibili si dureri. Disconfortul va scadea probabil dupa cateva saptamani, pe masura ce corpul se adapteaza modificarilor hormonale. Greata cu sau fara varsaturi.

Boala de dimineata, care poate lovi in orice moment al zilei sau al noptii, incepe adesea la o luna dupa ce ramaneti gravida. Cu toate acestea, unele femei simt greata mai devreme si altele nu experimenteaza niciodata.

Desi cauza greatei in timpul sarcinii nu este clara, hormonii de sarcina joaca probabil un rol.

Cresterea urinarii. S-ar putea sa te simti urinand mai des decat de obicei. Cantitatea de sange din corp creste in timpul sarcinii, determinand rinichii sa proceseze lichid suplimentar care se termina in vezica.

Oboseala se situeaza, de asemenea, printre primele simptome ale sarcinii. in timpul sarcinii, nivelurile hormonului progesteron cresc, ceea ce te-ar putea face sa te simti somnolent. Din pacate, multe dintre aceste semne si simptome nu sunt unice pentru sarcina. Unele pot indica faptul ca te imbolnavesti.

De asemenea, puteti fi insarcinata fara sa prezentati multe dintre aceste simptome. Totusi, daca observati unele dintre semnele sau simptomele de mai sus, luati un test de sarcina la domiciliu sau face o vizita la medic.

Aplicatia calculator sarcina va ofera informatii despre primele simptome, ce trebuie sa faceti la inceput de sarcina, cum se foloseste testul de sarcina si care este data probaila a nasterii bebelusului tau.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Ar trebui eliminate probele orale de la Bac?

Teste Online

Testul numerelor amuzante

Acest test este SUPER usor!E de clasa a II-a!Super usor.Sa se stie ce intrebari usoare se pun acum in cartea de mate!

mai multe »