Rezultate titularizare 2011: 70% dintre candidati au picat la examen

Publicat: 18 Iul 2011 00:00

Secretarul de stat Oana Badea a anuntat luni dupa-amiaza rezultatele statistice ale concursului de titularizare - doar 30% dintre cei care au sustinut examenul l-au si promovat.

Examenul de titularizare, asemenea bacalaureatului din aceasta sesiune, a fost cel mai slab din istorie. O serie de profesori nu s-a prezentat, a incercat sa copieze ori nu a stiut subiectele.

Candidatii care obtin medii peste 7 sunt titularizabili chiar daca la momentul promovarii concursului nu exista catedre libere.

Acestia vor putea ocupa un post la repartizarea publica. Cei care au promovat concursul cu medii peste 7 si nu gasesc o catedra in specialitatea pentru care au concurat vor putea ocupa un post de suplinitor pana la eliberarea unei catedre.

- Secretarul de stat Oana Badea a anuntat statistic rezultatele la titularizare: 32% dintre concurenti au luat note sub cinci, intre cinci si sapte au luat 38% dintre cei care au sustinut examenul. Au promovat doar 30% dintre profesorii care urmareau obtinerea unui post de titular.

In plus, anul acesta am avut 52 de note de 1, jumatate dintre acestea au fost obtinute la disciplina educatie si sport. S-au luat insa si 26 de note de 10.

- Concurenta a fost foarte mare in Bucuresti, aunta Realitatea Tv. Astfel, pentru catedrele de Limba si literatura romana sunt 221 de candidati pe un loc, Limba engleza - 204 candidati pe 12 locuri, Matematica - 184 de candidati pe trei locuri.

- Nu doar lucrarile elevilor care au sustinut bacalaureatul au fost presarate de perle. Se pare ca o concurenta acerba le fac chiar profesorii de Limba Romana care au dat examen de titularizare. "Motivele iubirii ar fi iubirea", "Virgula este o intrerupere de sarcina", "In Luciafarul, subiectul exprima expresia absolvita pe care o atinga gandirea poetului" sunt doar cateva din comentariile pe care le-au scris dascalii pe foile de examen.

- Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea, va sustine luni, la ora 15.00, o declaratie de presa in legatura cu concursul pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante din invatamantul preuniversitar de stat din acest an, se arata intr-un comunicat al MECTS, remis Ziare.com.

- Listele pentru Buzau vor fi afisate la Grupul Scolar Dimitrie Filipescu, dupa orele 12.00.

- Listele in Calarasi vor fi afisate dupa ora 16.00, la scoala Nicolae Titulescu nr. 5.

- Potrivit lui Dorel Luca, inspector scolar general in Bihor, citat de Adevarul, din cei 1.600 de candidati la o cariera in invatamant, doar 1.300 au dat examenul, putin peste 1.000 de lucrari ajungand sa fie corectate de catre Inspectoratul Scolar.

- In Bucuresti, afisarea va avea loc dupa ora 17.00, conform declaratiilor purtatorului de cuvant al Inspectoratului Bucuresti.

- Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Scolar Alba, doar 674 de candidati s-au prezentat la examen, 152 au absentat la ora inceperii probei scrise.

- In Neamt, 616 cadre didactice vor sa ocupe cele 57 de posturi titularizabile. In acest judet, concurenta a scazut insa de la 13 la 10 candidati pe un loc.

Candidatii care vor fi nemultumiti de rezultatul obtinut la proba scrisa pot depune contestatii, care vor fi transmise comisiei de rezolvare in 18-19 iulie. Rezultatele finale la concursul de titularizare vor fi afisate in 21 iulie.

Sursa: Ziare.com

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Cum vi s-au parut subiectele de la teza la limba romana?

Teste Online

Test la geografie

acest test are legatura cu capitalele unor tari,si alte intrebari despre Asia

mai multe »