Sigur.info lanseaza concursul "Este mai mult decat un joc, este viata ta"

Publicat: 16 Dec 2010 00:00

Cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet 2011, Salvati Copiii Romania, coordonator national al consortiului Sigur.info, invita copiii si tinerii cu varste intre 6 si 19 ani sa participe la concursul national  „Este mai mult decat un joc, este viata ta.”

Pe data de 8 februarie 2011 se sarbatoreste la nivel european Ziua Sigurantei pe Internet 2011, eveniment desfasurat anual in peste 50 de tari sub egida retelei europene INSAFE - European Safer Internet Network, in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene. in Romania evenimentul va fi organizat de consortiul Sigur.info, coordonat de Salvati Copiii Romania.
Date recente privind siguranta pe Internet in Romania au fost dezvaluite cu ocazia lansarii studiului Eu Kids Online II, realizat la initiativa Comisiei Europene in 23 de tari europene. Acestea au relevat urmatoarele:

Experientele neplacute ii afecteaza intr-o mare masura pe copiii din Romania. Alaturi de cei din Danemarca, Estonia si Suedia, copiii romani declara in proportie de 21% ca au fost suparati sau deranjati de ceva pe Internet.

Copiii romani inregistreaza printre cele mai mari procente la hartuire atat pe Internet cat si in afara Internetului (42% declara ca au fost jigniti/suparati de cineva in ultimele 12 luni, online si/sau offline, 14% declara ca acest lucru s-a intamplat pe Internet).

Copiii romani inregistreaza unul din cele mai mari procente pentru vizibilitatea profilului lor, pe retelele sociale, aproape jumatate declarand ca profilul lor este public (44% dintre cei care au un profil). Copiii romani sunt printre cei care isi dezvaluie intr-o mare masura (22% dintre cei care au un profil) date personale in profilul lor, cum ar fi numarul de telefon sau adresa de acasa.

De asemenea, parintii romani au o perceptie scazuta a experientelor neplacute ale copiilor lor pe Internet. in timp ce 21% dintre copii declara ca au fost suparati de ceva pe Internet, doar 7% dintre parinti cunosc acest lucru, diferenta intre perceptia parintilor si ce declara copiii fiind una dintre cele mai mari la nivel european.

Pentru a marca Ziua Sigurantei pe Internet 2011 la nivel national, consortiul Sigur.info lanseaza concursul „Este mai mult decat un joc, este viata ta”. Competitia se adreseaza copiilor si adolescentilor cu varste intre 6 si 19 ani incadrati in urmatoarele grupe educative: clasele I-IV, clasele V-VIII, clasele IX-XII, fiind deschisa scolilor, cluburilor de tineret, cluburilor de instruire-training. Sub coordonarea unui adult, acestia pot inscrie in concurs proiecte multimedia in care vor ilustra legaturile dintre viata reala si cea virtuala precum si implicatiile pe care experientele online o pot avea asupra activitatii de dincolo de monitor. 

Competitia este deschisa atat scolilor, cluburilor de tineret, cat si copiilor in mod individual, data limita de transmitere a proiectelor fiind 26 Ianuarie 2011. Echipele castigatoare ale concursului vor fi premiate in cadrul unei festivitati organizate pe data de 8 februarie 2011 in Bucuresti. Regulamentul complet poate fi consultat la adresa http://sid2011/sigur.info . La aceeasi adresa, echipele participante isi pot inscrie in concurs lucrarile.

Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet au ca scop promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei online si a telefoanelor mobile, mai ales de catre copii si adolescenti, precum si constientizarea si educarea acestora asupra pericolelor navigarii nesupravegheate pe Internet. Romania a participat pentru prima data la acest eveniment in urma cu trei ani, castigand locul intai la concursul european “Ziua Sigurantei pe Internet 2008” categoria 5–10 ani, cu proiectul “I’m just a Kid”, realizat de o clasa de 18 copii de la Colegiul Gimnazial Zaharia Boiu din Sighisoara. La editiile din  2009 si 2010 au fost premiate cate 9 echipe castigatoare la concursurile nationale “Familia mea Internauta”, respectiv „Cum te vad ceilalti pe Internet? Gandeste inainte sa postezi”, precum si echipele de tineri romani, castigatoare ale competitiilor europene organizate cu ocazia Zilei Protectiei Datelor Personale.

Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati:

Ovidiu Majina, Coordonator national, Salvati Copiii Romania
Irina Nicolai, Coordonator Promovare, Salvati Copiii Romania
Tel.: 021 311 75 96; 0744 300 476
E-mail:    ovidiu.majina@salvaticopiii.ro
irina.nicolai@salvaticopiii.ro

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Vi se pare corect ca numai elevii din clasele primare au vacanta de toamna?

Teste Online

Test simplu de matematica

Un test de matematica simplu

mai multe »