Ce aduce internetul copiilor: pornografie si violenta online

Publicat: 09 Iun 2011 00:00

O ancheta europeana EU Kids Online II a scos la iveala cazurile de hartuire online a copiilor. Ancheta s-a desfasurat in 2010 si a fost finantata de Comisia Europeana.

Concluziile studiului au scos la iveala riscurile pe care si le asuma copiii in timp ce utilizeaza internetul. Copii cu varste cuprinse intre 9 si 16 ani si unul dintre parinti au fost chestionati in legatura cu imaginile sexuale vazute pe internet sau cu mesajele primite online de la necunoscuti. 25,7 dintre copiii chestionati in Romania au primit mesaje sau imagini sexuale pe internet, iar un procent de 43,3 % dintre acesti copii au fost deranjati de mesajele sexuale primite.

12,2 % dintre copii au fost hartuiti online, iar pentru unii dintre ei, aceste cazuri i-au suparat foarte tare, iar starea a durat si cateva luni (pentru 3,4 % dintre acestia). Continuturile sexuale pe care le vad copiii apar de cele mai multe ori in mediul online, pentru 46% dintre acestia. Copiii se intalnesc offline cu persoanele cunoscute online. 11,4 % dintre copiii chestionati au avut astfel de intalniri, dar numai 2,5 % dintre acestia au fost deranjati de cum a decurs totul. Dintre cei deranjati de astfel de intalniri, 3,8 % spun ca au fost jigniti verbal de persoana respectiva, dar 59% dintre copii prefera sa nu spuna ce s-a intamplat la intalnire.

Daca vrei sa controlezi activitatea copilului tau pe internet, e momentul sa folosesti ControlInternet.ro. ControlInternet.ro este produsul romanesc de control parental care isi propune sa protejeze copiii de orice pericol din mediul online. Programul a fost conceput din dorinta de a conferi parintilor confortul emotional de a-si sti copilul in siguranta pe Internet.

Puteti testa gratuit aplicatia de control parental ControlInternet.ro, timp de 15 zile, inregistrandu-va pe site-ul www.controlinternet.ro.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Ce parere aveti despre noua generatie?

Teste Online

TEST DE EVALUARE PENTRU ISTORIA ROMANILOR

TEST DE EVALUARE PENTRU ISTORIA ROMANILOR

mai multe »