Fetele din familii educate, mai predispuse la bulimie si anorexie

Publicat: 21 Sep 2009 00:00

Fetele din familii in care atat parintii, cat si bunicii au avut parte de o educatie aleasa sunt predispuse catre problemele de alimentatie, ele putand suferi de bulimie sau anorexie.

Studiul care a scos la iveala aceasta predispozitie, care creste direct proportional cu notele obtinute la scoala de catre fete, a fost realizat pe 13.000 de tinere din Suedia, in perrioada 1952 - 1989, relateaza Reuters, citat de MSNBC.

Cercetarea arata ca cu cat educatia parintilor si bunicilor era mai inalta, cu atat fetele erau mai predispuse la probleme de alimentatie. In perioada de monitorizare, 55 de tinere au fost internate cu anorexie sau alte probleme.

O posibila explicatie a acestei predispozitii ar putea fi aceea ce, in general, aceste tinere resimt presiunea de a fi perfecte, de a se ridica la asteptarile deloc mici ale parintilor, fapt ce le face sa fie mai vulnerabile.

Stresul de a fi perfecte, combinat cu o parere proasta de sine si sentimentul ca orice ar face nu se vor putea la asteptarile celorlalti joaca un rol crucial in anorexie si bulimie, a explicat Dr. Jennie Ahren-Moonga, de la Institutul Karolinska din Stockholm.

Risc de 6 ori mai mare daca bunicii din partea mamei sunt licentiati

In ansamblu, fetele ai caror parinti sunt licentiati au o dubla predispozitie catre aceste probleme de alimentatie fata de alte tinere ai caror parinti n-au fost studenti.

Riscul este de sase ori mai mare in cazul in care bunicii din partea mamei detin diplome universitare fata de tinerele cu bunici fara astfel de diplome.

Fetele cu cele mai bune note la scoala la varsta de 15 ani sunt de doua ori mai predispuse sa ajunga la spital cu astfel de probleme fata de colegele lor care abia trec clasa.

Sursa: ziare.com

Vezi si:
Micul dejun sanatos pentru copiii
O dieta sanatoasa pentru copilul tau
Nutritia copilului
Ajuta-ti copilul sa manance sanatos
Cum te asigura ca adolescentul tau conduce masina in siguranta?

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

A fost bacalaureatul din 2008 fraudat?

Teste Online

Test- teza cu subiect unic la geografie - modelul oficial, subiectul 2.

Test - teza cu subiect unic la geografie - modelul oficial, subiectul 2

mai multe »