Testul care iti arata daca poti sa-ti dai copilul la scoala

Publicat: 26 Mar 2013 00:00

Testul care arata daca cel mic poate merge sau nu la scoala va fi realizat in toata tara, in intervalul 2-19 aprilie, de catre psihologii din fiecare judet. Evaluarea dezvoltarii psihosomatice este o procedura simpla, care nu dureaza mai mult de jumatate de ora, iar rezultatul va fi comunicat pe loc.

Testarea celor mici, pentru a vedea daca ei sunt pregatiti sa mearga la scoala va cuprinde 20 de intrebari simple, iar parintii vor putea fi prezenti. Evaluarea este obligatorie pentru copiii care implinesc sase ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013 si vor sa se inscrie in clasa pregatitoare, precum si cei care implinesc sapte ani in aceeasi perioada si se considera pregatiti sa intre in clasa I. Lista institutiilor unde vor avea loc testarile vor fi afisate pe 28 martie in scoli si gradinite.

Principalele criterii urmarite de evaluatori sunt:

1. VORBIRE: abilitatea de a citi si a scrie: copilul foloseste fraze complete; poate reproduce o poveste cunoscuta; stie diferenta dintre litera si cuvant; recunoaste cateva nume etc.

2. NUMARATUL SI SOCOTITUL: recunoaste numeralele pana la zece; recunoaste formele geometrice; aranjeaza obiectele de la mai mare mai mic etc.

3. COMUNICARE SOCIALA: imparte obiectele cu altii; asculta cand este in grup; initiaza conversatii etc.

4 DEZVOLTARE EMOTIONALA: se separa usor de parinti; face diferenta dintre bine si rau; este capabil sa indeplineasca o sarcina pana la capat etc.

5. DEZVOLTARE FIZICA: tine creionul cu degetele, nu in pumn; poate incheia nasturi, fermoare; coloreaza o imagine fara a depasi conturul; coordoneaza miscarea mana-ochi etc.

Sursa: Evz.ro

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Credeti ca inspectiile scolare reprezinta o evaluare corecta a activitatii didactice?

Teste Online

Test - Simboluri chimice

Un test cu simboluri chimice.

mai multe »