Rezultate slabe la invatatura in scoala primara

Publicat: 08 Oct 2008 00:00

Probabil ati observat ca cele mai mici note ale copilului dumneavoastra se i-au in scoala primara.Nu se cunosc foarte bine cauzele, deoarece ar putea fi multi factori care intervin. Unii dintre acestia ar fi:

Activitatea in timpul orei.
In cazul elevilor din clasele primare, cea mai mare importanta o are receptivitatea fata de informatia oferita de invatator. Daca cel mic are alte preocupari in timpul orelor, cum ar fi, butonatul telefonului, glumele cu ceilalti colegi sau joaca, atunci capacitatea lui de a recepta mesajul transmis de profesol se reduce.

Starea psihica a copilului la ore.
Pentru acumularea informatiilor din timpul orei, micutul nu trebuie sa aiba o stare afectiva negativa, sa fie inhibat sau stresat. Diminuarea duratei somnului de noapte sau trezirea lui brusca dimineata poate influenta starea psihica a copilului in ziua respectiva.
Este total nerecomandat sa fie grabit sau cicalit sa se imbrace repede ori sa-si pregateasca ghiozdanul. Micul dejun trebuie sa fie luat in liniste si sa contina lactate, verdeturi si daca se poate, miere de albine.

Relatiile cu colegii.
Un elev cu un coeficient de inteligenta peste medie poate avea rezultate slabe scolare din cauza unei inhibitii la contactul cu colegii. Aceasta poate fi produsa de fobia fata de grup, declansata de un mecanism de aparare, de retragere, rezultatul fiind izolarea de exterior.
Copilului trebuie sa i se explice ca este necesar sa comunice cu toti colegii, insa nu trebuie sa intre intr-un grup care nu-l atrage.

Ce face dupa scoala?
Multi copii stau singuri acasa dupa scoala, pentru ca parintii sunt la serviciu.
In tot acest timp, el poate avea orice alta indeletnicire: sa se joace, sa-si cheme colegii acasa, sa uite de masa de panz, sa se joace pe computer si astfel, isi neglijeaza temele. Nu trebuie acordata foarte multa libertate, pentru ca el o poate percepe altfel, uitand ce este mai important si eficient pentru educatia sa.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Crezi ca greva profesorilor va afecta bacalaureatul?

Teste Online

Simplu...

e un test ok de amuzament

mai multe »