Reguli pentru o calatorie in siguranta cu autobuzul scolar

Publicat: 04 Sep 2009 00:00

Inceputul unui nou an scolar se apropie cu pasi repezi. Ca parinte trebuie sa acorzi atentie tuturor factorilor care ar putea afecta buna desfasurare a unei zile de scoala a copilului tau.

Ne vom opri acum asupra unui factor extrem de important si care, din pacate nu este prezentat asa cum ar trebui copilului de catre parinte si anume circulatia in trafic in drumul spre scoala.

Siguranta in trafic incepe cu tine, in fiecare dimineata si in fiecare dupa-amiaza. Fa-ti timp cateva minute pentru a te asigura ca copiii tai inteleg regulile traficului.

Cele mai multe accidente in care sunt implicate autobuzele scolare au loc atunci cand copiii sunt in afara autobuzului, si in trei sferturi din aceste tragedii sunt implicati copiii cu varste sub 9 ani.

Pentru a evita aceste neplaceri asigura-te ca copiii tai stiu urmatoarele reguli:
Sa nu intarzie.
Niciodata sa nu alerge catre sau dinspre autobuz.
Sa stea departe de curba.
Sa nu impinga sau imbranceasca.
Sa nu tipe sau strige.
Sa asculte intotdeauna de sofer.
Sa astepte semnalul soferului inainte de a traversa.
Intotdeanua sa traverseze la cativa metri in fata autobuzului.
Niciodata sa nu se bage sub autobuzul scolar.
Sa astepte autobuzul.

Tine legatura cu alti parinti pentru a te asigura ca un adult este prezent atunci cand opreste autobuzul, in fiecare zi, mai ales cu copii sub 9 ani.

Renunta la sireturi
Hainele preferate ale copiilor tai nu sunt intotdeauna cele mai sigure. Sireturile se pot prinde in usile autobuzului, in echipamentele de pe terenul de joaca, in garduri si scari rulante. Indeparteaza, scurteaza sau inlocuieste sireturile cu un al mod de inchidere.

Urmand reguli simple, vei crea siguranta copiilor tai - inainte ca acestia sa urce in autobuz.

Vezi si:
Sfaturi pentru prima zi de scoala
Calculator Costuri Rechizite
Preturi Pachet Rechizite clasa I
Preturi Pachet Rechizite clasele II-IV
Rechizitele de fite golesc buzunarele parintilor

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Ce parere aveti despre noua generatie?

Teste Online

TEST DE EVALUARE PENTRU ISTORIA ROMANILOR

test de evaluare pentru istoria romanilor

mai multe »