Povesti pentru copii pline de invataminte

Publicat: 14 Apr 2016 00:00

Poveştile din care copiii pot deprinde importante lecţii de viaţă sunt esenţiale pentru o bună dezvoltarea a micuţului tău.

Literatură pentru copii este ofertantă şi dacă nu te poţi decide poţi începe cu cele mai cunoscute poveşti de citit copiilor încă de când aceştia sunt foarte mici, pentru că au morală şi sunt pline de învăţăminte folositoare încă din primii ani de viaţă.

Iată câteva cărţi pentru copii cu subiecte simple şi captivante:

Capra cu trei iezi

“Capra cu trei iezi” este una dintre cele mai importante poveşti care îi învaţă pe cei mici că este foarte important să îşi asculte părinţii. Povestea tragică a ieduţilor care nu o ascultă pe mama capră îi poate marca pe cei mici, care îşi vor însuşi bine această lecţie.

Pinocchio

Din povestea lui Pinocchio copiii învaţă cât de important este să spună adevărul şi în acelaşi timp ce poţi păţi atunci când minţi. Din aventurile lui Pinocchio se pot desprinde o mulţime de pilde din care cei mici pot învăţa şi alte lucruri, pentru că uneori este important să înveţi chiar şi din greşelile altora.

Ursul păcălit de vulpe

“Ursul păcălit de vulpe”  este o altă poveste care le dă copiilor lecţii despre adevăr şi despre cât de înşelătoare sunt uneori aparenţele. Atunci când îi citeşti celui mic această poveste explică-i că uneori trebuie să privească dincolo de măştile pe care oamenii din jur încearcă să le afişeze.

Fetiţa cu chibrituri

“Fetiţa cu chibrituri” este una dintre cele mai tragice şi emoţionante poveşti pentru copii. Povestea are un mesaj extrem de puternic şi tulburător despre indiferenţa şi nepăsarea pe care oamenii o au uneori faţă de semenii lor şi despre urmările lor tragice. Din această poveste copiii pot învăţa să fie altruişti şi să îşi ajute de fiecare dată semenii atunci când aceştia au nevoie.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Ce parere aveti despre marirea salariilor profesorilor cu 50%?

Teste Online

Test - matematica

Este un test simplu la matematica.

mai multe »