Participarea parintilor in activitatea scolara

Publicat: 24 Feb 2009 00:00

Participarea parintilor la activitatile organizate de scoala sunt esentiale in dezvoltarea copilului si in buna comunicare dintre familie si scoala.

Calificativ.ro iti propune o lista cu activitatile pe care un parinte in contactul cu scoala:

1. Participa la sedintele scolare! Intalnirile organizate de profesori sunt o oportunitate atat pentru a-i cunoaste o parte din colegi, dar si pentru a afla informatii despre evolutia scolara a copilului. Si cine stie?! Poate afli multe lucruri noi care te pot ajuta in relatia cu cel mic.

2. Inscrie-te la cluburile, intrunirile parintilor din clasa in care este copilul tau! Rezerva-ti timp pentru a te intalni cu parintii colegilor copilului tau si discuta cu acestia subiectele de interes pentru activitatea scolara a celor mici.

3. Intra pe forumurile scolare si discuta cu parintii sau profesorii despre activitatile scolare si informatiile educationale de ultima ora.

4. Accepta sa faci voluntariat cateva ore pentru scoala! De cele mai multe ori, atunci cand organizeaza o excursie sau pur si simplu o iesire la muzeu sau la gradina botanica/zoologica, profesorii au nevoie de cat mai mult ajutor pentru a supraveghea copiii. Poti sa dai o mana de ajutor in acest caz si bineinteles astetfel sa fii alaturi de copilul tau si sa-l poti observa in relatia cu cei din jur.

Vezi si:
Discuta cu reprezentantii scolii

Comunicarea cu scoala

Dezvoltarea copilului

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Ce parere aveti despre sarbatoarea Martisorului?

Teste Online

Test- logica

Un test usor de logica

mai multe »