Oboseala elevului - solutii naturale

Publicat: 18 Sep 2014 00:00

In zilele noastre este prea putin probabil ca un elev de liceu sa treaca bac - ul fara sa mearga si la meditatii.

Daca adunam la aceste ore de truda si statul de cele mai multe plictisitor si fara rost la scoala unde majoritatea profesorilor considera firesc sa mai faci greseli de ortografie de doua - trei ori pe pagina ( sau mai grav nici nu realizeaza ca testele redactate de ei pentru verificarea elevilor sunt cu astfel de greseli ), ajungi la o medie de cel putin opt ore pe zi ( si la acestea se mai adauga cel putin doua ore de pregatire individuala  ).

Exact cat se considera a fi maximul  fiziologic pentru un adult sa munceasca, cu conditia sa nu fie o munca intelectuala intensa, pentru ca atunci norma fiziologica este rar mai mare de sase ore.

Multi parinti se amagesc  prin a considera ca este vorba de un an - cel mult doi si nu este nici o problema daca acesti copii in aceasta perioada doar invata, mananca si dorm astfel incat nu au cum sa fie obositi daca au la dispozitie peste opt ore de somn.

Fara sa mai amintim si alte nevoi caracteristice inceputului de adolescenta, este evident ca cei mai multi uita ca exista si odihna activa mai ales jocul, relaxarea si de ce nu hobby-urile. De multe ori pe langa astenie apar greturi, cefalee, irascibilitate, anxietate, etc.

In actualul context social si administrativ este foarte greu pentru o familie sa ofere copiilor din anii terminali ai liceului un program care sa respecte specificul varstei. In aceste cazuri multi cauta rezolvari in hapuri cu vitamine si suplimente.

O solutie de echilibrare a organismului si de adaptare a acestuia la situatia descrisa sunt remediile naturale de tip naturist  si homeopat Homeogenezis.

Produsul Homeosistemic echilibreaza activitatea organocelulara si previne disfunctii digestive, renale, imunitare care apar frecvent in conditii de suprasolicitare intelectuala.

Homeomem asigura substratul emotional necesar invatarii si memorarii, iar Homeoemotional este util in indepartarea si prevenirea anxietatii, irascibilitatii si temerilor.


Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Credeti ca procesul educational este politizat?

Teste Online

Test de evaluare - Africa

Test de evaluare Africa

mai multe »