O noua campanie pentru vaccinarea impotriva cancerului de col uterin

Publicat: 15 Iun 2009 00:00

Ministerul Sanatatii a lansat duminica o noua campanie de informare pentru prevenirea prin vaccinare a cancerului de col uterin, denumita "Tu decizi pentru sanatatea fiicei tale. Informeaza-te!".

Campania reprezinta o noua sansa de informare despre problemele in cauza, dupa ce programul de vaccinare de anul trecut a fost inghetat dupa ce doar 2% dintre fetite au fost vaccinate pentru ca parintii nu au fost de acord.

Anul trecut doar 2.600 din 110.000 au fost vaccinate, informeaza Adevarul.

In Bucuresti, din totalul de 4.500 de fete care au varsta necesara pentru efectuarea acestui vaccin s-au vaccinat aproximativ 10%.

Cu toate ca parintii se tem de efectele negative ale vaccinului, conducerea Ministerului Sanatatii este hotarata sa mai dea o sansa acestui program.

Ministrul Sanatatii, Ioan Bazac, sustine ca informatia va preceda, de data aceasta, campania de vaccinare propriu-zisa, astfel incat parintii sa nu mai fie luati pe nepregatite.

Cei interesati pot obtine informatii pentru parinti la numarul gratuit 08008-00008 sau pe site-ul www.informareHPV.ro.

Romania ocupa primul loc in Europa in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de cancerul de col uterin.

Sursa: Ziare.com

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Cum v-ati invatat copilul sa reactioneze daca se rataceste?

Teste Online

Test - sistemul nervos

Un test din sistemul nervos. Aveti grija la capcane >:) nu va faceti griji primele intrebari sunt simple

mai multe »