Cum se intelege copilul tau cu profesorul?

Publicat: 19 Mar 2009 00:00

Totul iti este foarte familiar. Cel mic vine furios acasa, bombanind intruna despre profesoara lui. Acesta are impresia ca este subestimat si ca ea "are ceva cu el".  Nu ignora nefericirea lui, ci invata sa il ajuti sa-si imbunatateasca relatia cu profesorul de la clasa.

Nu te grabi sa sustii parerea negativa a celui mic

Desi este foarte sensibil si un fin observator, elevii pot cu usurinta interpreta gresit comportamentul altor oameni. Daca cel mic se plange ca profesoara nu il place, e posibil ca el sa fi interpretat gresit ceva ce a spus sau facut profesoara. Cere-i detalii referitoare la ceea ce-l deranjeaza, fara a-i lua de la bun inceput partea. In acest moment, treaba ta este sa vezi lucrurile exact cum le vede el. Odata ce s-a calmat, ii poti prezenta si un alt punct de vedere.

Nu critica profesoara in fata copilului

Daca faci asta, nu vei face decat sa-i cresti teama si ii spulberi orice sansa de a imbunatati relatia cu profesoara. In loc sa faci asta, asigura-l pe cel mic ca te preocupa problema, dar ca esti optimista in ceea ce priveste rezolvarea ei. Peste o Peste o zi sau doua, intreaba-l ce se mai intampla la scoala.

Asteapta cateva zile

Cateodata este doar nevoie ca doua persoana sa se obisnuiasca una cu alta. Asigura-te ca esti cu curent cu reactiile celui mic. Exista multe cazuri in care elevii au trecut peste conflictele cu profesorii, insa parintii au pastrat in memorie nostalgia "razboiului" trecut.

Profesorul nu trebuie sa fie cel bun prieten pentru a invata pentru materia lui

Acest lucru este foarte important. O sa fie multe  situatii in viata, cand copilul tau va trebui sa lucreze cu persoane care nu corespund chiar persoanei ideale. Atat timp cat situatia nu este abuziva, ci doar o diferenta de personalitati, poate fi o ocazie de a scoate tot ceea ce e mai bun dintr-o problema. Ajuta-l pe cel mic sa gaseasca calitati pe care sa le admire la profesor, chiar daca nu il poate place cu adevarat.

Vezi si:
Sfaturi pentru o buna comunicare cu profesorii
Parinti si copii - activitati comune la scoala

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Considerati ca procesul de obtinere a definitivatului este prea lung si anevoios?

Teste Online

Twilight-Saga new memo-

Este un test de mine facut pentru fani twilight,new memo

mai multe »