Cum sa va implicati in viata scolara a copilului

Publicat: 17 Sep 2008 00:00

Potrivit unui studiu facut, peste 85 la suta dintre elevi se simt mult mai increzatori in sine atunci cand parintii se implica in viata lor scolara. Copiii iau note mai bune, au o incredere sporita si au si prezenta la ore crescuta. De ce? Pentru ca cei mici observa ca scoala este importanta pentru voi si astfel devine importanta si pentru el.

Pana la urma nu conteaza cat de mult te implici, ci trebuie sa demonstrezi ca iti pasa cu adevarat.

Iata cateva sugestii prin care parintii- chiar daca lucreaza- pot sa devina participanti activi in viata scolara a copiilor lor:

Incepeti inca de acasa: Intrebati copiii care sunt prietenii lor, ce s-a intamplat pe parcursul zilei si aflati care este tema lor. Este de asemenea important sa participati la sedintele cu parintii- tocmai pentru a cunoaste atmosfera in care invata copilul vostru si pentru a-i demonstra copilului ca va intereseaza ce se intampla in viata lui.

Identificati cateva cai prin care sa va faceti util: NU trebuie sa fiti cel mai mare sponsor al scolii ca sa “pareti  implicat”. Sunt mai multe niveluri de participare. Cineva care are 10 minute sa rupa din timpul lui castiga increderea copilului.

Fiti inventiv in ceea ce priveste orarul lui: nu il incarcati prea mult cu activitati extrascolare. Incercati sa gasiti cateva portite in care sa petreceti timpul cu el.

Concluzie: Implicarea parintilor este de dorit pentru a face scoala sa se dezvolte intr-un mod corespunzator si pentru a determina copiii sa se simta mai bine si mai confortabil. Oricum, copiii vostri vor creste indiferent daca va implicati sau nu. Este vorba despre CUM vreti ca ei sa creasca.

Vezi si:
Cum il ajut sa citeasca mai mult
Prietenii virtuale
Dezvoltarea copilului
Copilul meu si banii
Copilul meu acasa
Copilul meu la scoala

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Ti-ai fi dorit ca Iepurasul sa iti aduca o vacanta de Paste mai lunga?

Teste Online

Test -Istorie clasa a 7 - a

Un test la istorie pentru clasa a VII-a

mai multe »