Cum sa-ti ajuti copilul sa fie organizat

Publicat: 19 Mai 2010 00:00

Odata cu trecerea anilor fiul/fiica ta isi stabileste anumite obiceiuri privind felul in care isi face temele sau modul in care se pregateste pentru scoala.

Ai putea avea senzatia ca odata ajuns la liceu isi stie foarte bine prioritatile, iar tu ai scapat de grija de a-l supraveghea in timpul temelor. Lucrurile nu stau chiar asa!

Chiar si un elev foarte organizat si constiincios poate avea probleme atunci cand trebuie sa faca un proiect mai elaborat, sa mearga la antrenamente sau repetitii si sa-si faca si lectiile pentru a doua zi la scoala.

Ca parinte, ai vrea ca adolescentul tau sa-si faca temele fara sa-i fie impuse reguli si sa isi asume responsabilitatea, astfel incat tu sa nu fii nevoit sa stai in spatele sau pentru a-i da imbolduri sau pentru a-l dirija.

Pentru a-l ajuta poti purta o dicutie, la inceput de an scolar, in care sa stabiliti de comun acord un program pe care sa-l respecte. Daca face sport sau daca ii place teatrul, trebuie sa il/o susti, dar si sa stabiliti prioritatile scolare.

De asemenea, este important sa hotarati ora la care trebuie sa ajunga acasa in zilele de scoala si timpul pe care il petrece in fata calculatorului sau a televizorului.

Vezi si:
Copilul meu la scoala
Copilul meu acasa
Dezvoltarea copilului

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Sunteti de acord cu introducerea examenului de admitere la liceu din 2010?

Teste Online

Test - Carpatii romanesti

Un test simplu la geografie

mai multe »