Cum sa-l ajut sa-si imbunatateasca performanta scolara

Publicat: 25 Mar 2009 00:00

Performanta scolara a copilului tau este un element important in evolutia si definirea propriei sale personalitati. Profesorii, consilierii scolari si personalul calificat iti pot oferi informatii legate de eventualele probleme pe care copilul tau le are si care il pot impiedica sa aiba o activitate scolara normala.

Pentru a-ti veni in ajutor, echipa Calificativ.ro iti da cateva sfaturi pentru a imbunatati performanta scolara a copilului tau:

1. Implica-te in viata scolara a copilului tau: Vorbeste cu profesorii, verifica-i temele si arata-i metode noi pentru a-l ajuta sa invete mai usor!

2. Obisnuieste-l sa isi creeze un program zilnic, dupa ore, in care sa isi faca temele sau sa invete lucruri noi!

3. Ajuta-l sa devina mai organizat!
a) Explica-i clar ce are de facut!
b) Invata-l sa foloseasca culorile sau sa sublinieze lucrurile importante pentru a retine mai usor informatia!
c) Variaza-i activitatile pe care le desfasoara pentru a evita plictiseala!

4. In cazul in care consideri ca are nevoie de mai mult ajutor poti sa ii angajezi un meditator!

5. Pregateste-i un mediu potrivit in care sa-si faca temele, in care sa nu exista distractia televizorului sau casetofonului!

6. Asigura-te ca are destul timp sa-si faca temele si ca nu este implicata in prea multe activitati extrascolare care l-ar putea suprasolicita.

7. Exista copii foarte inteligenti sau care, din contra, au probleme de invatare si de aceea trebuie sa te asiguri ca fiica / fiul ta/ tau invata intr-o scoala care il ajuta sa evolueze!

8. Este important sa iti ajuti copilul sa realizeze cat de importanta este performanta scolara. Explica-i avantajele pe care le are atunci cand invata zi de zi si recompenseaza-l atunci cand merita sau pedepseste-l cand greseste.

Vezi si:
Cum se intelege copilul tau cu profesorul?

Sfaturi pentru o buna comunicare cu profesorii

Parinti si copii - activitati comune la scoala

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Aveti incredere in taberele pentru copii la mare?

Teste Online

Varianta 014 informatica

Varianta 014 informatica intensiv

mai multe »