Cum sa il ajut sa isi scrie temele corect

Publicat: 20 Apr 2010 00:00

Daca te uiti in dormitoarele adolescentilor, o sa-i vezi scriindu-si temele pe jos, in pat, langa un televizor cu volumul la maximum sau in bucatarie cu picioarele pe masa. Ca sa eviti toate acestea, trebuie sa ii asiguri micutului tau scolar un spatiu destinat invatarii.

Cumpara-i un birou, sau ia unul vechi de la bunica si aseaza-l in camera lui intr-un loc luminos. Acest lucru este important pentru ca desi isi va scrie sau nu temele acolo, el reprezinta angajamentul intregii familii fata de interesul aratat scolii. Trebuie sa te asiguri ca biroul este destul de incapator pentru cartile si caietele copilului tau. Daca nu, cumpara niste rafturi. In felul acesta ii vei ordona notitele de la clasa si cele pe care urmeaza sa le redacteze acasa.

Este necesar sa stii totul despre activitatile pe care le inteprinde copilul tau. Intreaba-l de la inceput care sunt materialele de care are nevoie pentru a isi rezolva temele si cumpara-le din timp, fie ca este vorba de caiete, acoarele, foarfece sau textile. Sunt unele materii care il forteaza sa-si dezvolte creativitatea prin pictura, croitorie sau experimente chimice.

Ca parinte, trebuie sa ai grija si de caietele copilului tau. Verifica-le daca nu cumva s-au uzat mai mult in ghiozdan si schimba-le treptat, sau aplica-le coperti. In felul acesta, esteticul il va ajuta pe scolar sa fie mai constincios.

Dictionarele sunt foarte importante pentru invatarea corecta a limbii native, dar si a celor straine. Ele nu trebuie sa-i lipseasca. Un computer este ideal pentru un adolescent. Il va ajuta sa isi dezvolte inteligenta si sa beneficieze de resurse pentru referatele si lucrarile pe care le are de facut.

Daca ai impresia ca o data cu intrarea la liceu, copilul tau nu mai are nevoie de tine la rezolvarea temelor, gresesti. Sunt probleme importante cu care se poate confrunta si are nevoie de sfaturile tale neconditionat. Uneori, se poate pierde cu firea si are nevoie de autoritatea unui parinte pentru a reveni pe drumul cel bun.

Vezi si: Cum il ajut sa citeasca mai mult?
Prietenii virtuale
Dezvoltarea copilului
Copilul meu si banii
Copilul meu acasa
Copilul meu la scoala

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Vi s-a intamplat sa fiti confruntat de un elev in timpul orei de curs?

Teste Online

Test fizica - clasa a VIII-a pana in sem I

Este un test din formule si definitii.\r\nEste si din recapitulare din clasa a VII-a.

mai multe »