Copiii ar trebui sa invete la scoala "cum sa bea responsabil"

Publicat: 17 Iun 2009 00:00

Copiii din Marea Britanie ar avea numai de castigat daca ar fi invatati de la o varsta frageda sa bea responsabil, propune o asociatie independenta.

Asociatia Educatorilor in problemele Vinului subliniaza ca s-ar putea preda la scoala, sub forma de cursuri obisnuite, notiunile bautului responsabil. Maestrul Richard Bampfield subliniaza totusi ca rolul parintilor este crucial in aceasta chestiune si niciun parinte nu ar trebui sa lase problema in mainile scolii, scrie publicatia Bounty.

"Stim foarte bine ca alcoolismul si abuzul de alcool costa societatea o suma considerabila, mai ales in ceea ce priveste politicile si Sistemul National de Sanatate", explica acesta.

Bampfield considera ca, in eventualitatea ca parintii nu vor sau nu sunt capabili sa-si educe odraslele sa bea responsabil, atunci scoala ar trebui sa preia problema, implicand profesori anume instruiti.

Expertul este de parere ca micutii trebuie sa devina constienti de pericolele bautului excesiv, dar si de avantajele unui consum controlat.

Aceste propuneri vin dupa ce cercetatorii de la Drinkaware Trust au descoperit ca 40% dintre parinti amana cu cel putin un an discutia pe subiectul alcoolului cu copiii lor.

Sursa: Ziare.com

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Considerati ca elevii se mobilizeaza mai bine pe semestrul II?

Teste Online

Teza Mi - Grafuri Arbori II

TEZA MI , grafuri arbori , cls XI

mai multe »