Consilierul scolar - punte de legatura in comunicarea cu scoala

Publicat: 02 Mar 2009 00:00

Ia legatura cu consilierul de la scoala copilului tau pentru a fi sigur, ca faci un prim pas intr-un an scolar reusit.

1. Incearca sa intelegi responsabilitatile consilierului din scoala copilului tau!
Consilierii scolari au de foarte multe ori un rol important in viata elevilor, in alegerea carierei si in deciziile pe care acestia le iau. Consilierii sunt pregatiti atat sa ii educe pe copii, cat si sa-i consilieze si sa-i ajute atunci cand au nevoie. Ei sunt, de fapt, o punte de legatura, atunci cand apar probleme, intre ideile si asteptarile parintilor sau profesorilor si cele ale elevilor.

2. Intalneste-te cu consilierul scolii cel putin de trei ori pe an!
Inceputul de an scolar este un prilej foarte bun de a-l contacta si a-l ruga sa incerce sa pastreze legatura cu fiul/fiica tau/ta. Discuta cu el si afla cat mai multe despre activitatile legate de scoala pe care le puteti desfasura tu si copilul tau acasa.

3. Discutati impreuna, tu si consilierul, despre pasiunile, idealurile si visele copilului!
Ca parinte, tu iti cunosti cel mai bine copilul. Cu toate acestea, consilierul scolar te poate ajuta sa- ti intelegi copilul ca si elev. Este important sa discuti cu fiica/fiul ta/tau despre frustrarile sau grijile pe care le are in legatura cu scoala.

4. Afla mai multe despre scoala copilului tau si despre colegii sai de la consilierul scolar!
Consilierul scolar te poate ajuta sa intri in contact cu profesorii copilului tau sau sa afli mai multe despre colegii sai. Afla cat mai multe despre regulamentul scolii, despre tinuta si comportamentul pe care elevii trebuie sa-l aiba.

5. Discuta cu consilierul scolar despre problemele copilului tau si incercati impreuna sa gasiti solutii pentru a le rezolva!
Daca fiica/fiul ta/tau are probleme la scoala este foarte important sa discuti impreuna cu consilierul scolar despre resursele, atat de la scoala cat si din exterior , dar si informatiile care va pot ajuta sa gasiti solutii.

Consilierul scolar va poate fii un adevarat partener in procesul de educare a copilului si de pregatire pentru viata!

Vezi si :
Participarea parintilor in activitatea scolara
Metode prin care sa cunosti scoala copilului

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Esti multumit de perioada aleasa pentru vacanta de Paste?

Teste Online

Test Geografie - Clasa aVIII-a

Un test din hidrografie foarte usor pentru cei ce au ales la teza unica GEOGRAFIA

mai multe »