Comunicarea Parinte-Profesor

Publicat: 29 Sep 2008 00:00

Un rol elementar in dezvoltarea si educatia copiilor il au, in aceeasi masura, familia si profesorii. Progresul este mai rapid in momentul in care parintii si profesorii colaboreaza in favoarea copiilor.

Cu toate astea, majoritatea parintilor nu reusesc sa creeze o buna comunicare intre ei si profesori, desi stiu cu totii ca dezvoltarea unei bune relatii parinte-profesor este esentiala pentru buna dezvoltare a elevilor.

Exista profesori care nu stiu cum sa comunice cu parintii, cum sa pastreze legatura cu acestia, la fel cum exista si parinti care in momentul in care afla ca trebuie sa mearga la o intrunire scolare prefera sa absenteze, considerand acest lucru fara importanta.

Cum pot parintii sa imbunatateasca comunicarea cu profesorii?

Pentru a te apropia de profesorul sau dirigintele copilului tau trebuie sa-l suni si sa incerci sa planifici cu el o zi in care va puteti intalni. In momentul intalnirii cu profesorul trebuie sa-i subliniezi asteptarile tale referitoare la ceea ce-ti doresti sa invete copilul tau.

De cele mai multe ori parintii si profesorii provin din medii de viata diferite, de aceea profesorul nu stie ce atitudine sa aiba fata de acestia. In acest caz cel mai potrivit este sa-l lasi profesorul sa-ti cunoasca situatia familiara, mediul de acasa in care copilul tau isi desfasoara activitatea si de asemenea, sa-l intrebi ce asteptari are de la tine si de la copilul tau.

Poti sa-i ceri sugestii pentru activitatile pe care sa le desfasori in timpul liber impreuna cu cel mic, astfel incat sa ii dezvolti anumite capacitati care il pot ajuta atat in viata de zi cu zi, cat si la scoala.

Gandeste-te la talentul sau pasiunile pe care copilul tau le are si impartaseste-i-le profesorului. Povesteste-i ceea ce crezi ca ar putea sa faca pentru a-i capta atentia mereu si spune-i ca esti dispus sa ajuti.

Pentru a avea o relatie cat mai buna atat cu parintii, cat si cu copiii, profesorul trebuie sa stie si ei cateva lucruri precum ceea ce familia isi doreste pentru copil;cum sa implice familia in procesul de invatare al copilului; cum sa le vorbeasca familiilor; cum sa comunice hotaririle familiei si sa respecte toate culturile prin actiunile sale.

Vezi si:
Patru pasi pentru o relatie sanatoasa parinte- profesor
Cum sa te intelegi bine cu profesorii
Numarul adolescentilor care au tentative de suicid in continua crestere
Discuta cu adolescentul tau despre sex
Dezvoltarea copilului
Copilul meu si banii
Copilul meu acasa
Copilul meu la scoala

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Crezi ca greva profesorilor va afecta bacalaureatul?

Teste Online

test lb engleza

un test usor

mai multe »