Clasa zero - S-a dat startul la inscrieri

Publicat: 02 Apr 2013 00:00

Marti, 2 aprilie, incep inscrierile la clasa pregatitoare. Prima etapa se va desfasura intre 2 aprilie si 22 aprilie.  Vor fi inscrisi copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august inclusiv.

Parintele poate opta pentru scoala de circumscriptie - in aceasta situatie copilul este automat inscris sau, pentru o unitate de invatamant, alta decat scoala de circumscriptie. In acest al doilea caz, copilul este inscris in limita locurilor disponibile si daca este cazul, pe baza criteriilor generale si specifice de departajare.

Inscrierea se va face la unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului sau pe formularul online de pe site-ul Ministerului Educatiei, accesand casuta de pe prima pagina, "Inscriere in invatamantul primar".

Tot din data de 2 aprilie incepe si evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copiilor, in intervalul orar 10.00 - 18.00. Psihologii vor stabili care copii pot merge in clasa pregatitoare si care ar trebui sa mai ramana in gradinita, la grupa mare.

De asemenea, parintii care inca nu au avut timp sa viziteze salile dedicate clasei zero, o vor mai putea face in cadrul programului "Ziua portilor deschise", pana in data de 7 aprilie.

A doua inscriere la clasa pregatitoare va avea loc in perioada 8 - 17 mai, daca dupa prima etapa copiii nu au fost inscrisi la nicio unitate de invatamant.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Cum e noul tau orar?