Boli la inceput de an scolar

Publicat: 18 Sep 2008 00:00

Inceputul de an scolar a venit  si ca de fiecare data  aduce nu numai bucurii, ci si neplaceri. Medici atrag atentia in aceasta perioada la bolile transmisibile specifice inceputului de an scolar.

Copiii, intorsi din vacante pot fii purta tori de virusi sau paduchi, raie etc.
Medicii avertizeaza ca bolile cele mai frecvente in aceasta perioada sunt racelile, parazitozele, micozele.

Importanta este atentionarea medicilor conform careia copiii au nevoie de intarirea sistemului imunitar si de o educatie de igiena personala.

Statisticile sunt ingrijoratoare si in ceea ce priveste numarul copiilor de varsta scolara si prescolara care sufera de afectiuni cornice. Un raport al Institutului National de Sanatate Publica arata ca 1 din 4 elevi sufera de o boala cronica.

Cele mai intalnite afectiuni sunt probleme de vedere, sechelele de rahitism, afectiuni de crestere, deformari ale coloanei vertebrale, tulburarile de vorbire si anemia.

Problema este cu atat mai grava cu cat cabinetul medical din fiecare unitate de invatamant este inca un vis pentru cele mai multe scoli.

Pentru a evita neplacerile, parintii ar  trebui sa se ingrijeasca de igiena copiilor dar si sa le asigure conditiile necesare unei dezvoltari sanatoase: controale periodice la medic, alimentatie sanatoasa.

Vezi si:
COPILUL TAU ARE NEVOIE DE MAI MULT SOMN
COPILUL ESTE SINGUR ACASA DUPA SCOALA

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Ce parere aveti despre demersurile de eliminare a tezelor unice?

Teste Online

teste geografie

geografie

mai multe »