Andronescu: Aplicarea masurii introducerii clasei pregatitoare nu se amana

Publicat: 11 Sep 2012 00:00

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat marti ca, desi proiectul de lege privind amanarea aplicarii masurii introducerii clasei pregatitoare a trecut de Camera Deputatilor, aceasta va intra in vigoare incepand cu anul scolar 2012 - 2013.

"Clasa pregatitoare ramane parte a invatamantului obligatoriu Asa spune legea si nimeni nu este mai presus de lege. Initiativa legislativa a deputatului Giurgiu a indus multa lume in eroare, dar ea a trecut de Camera Deputatilor. Camera nu este, insa, decizionala. Camera decizionala este Senatul si sigur acest lucru nu va ramane asa", a completat Andronescu, pentru NewsIn.

Proiectul de lege prin care deputatul Mircia Giurgiu cerea amanarea aplicarii masurii introducerii clasei pregatitoare, pe motiv ca aceasta nu ar putea fi implementata incepand cu anul scolar 2012-2013, a trecut luni de Camera Deputatilor, prin adoptare tacita.

Presedintele de sedinta Viorel Hrebenciuc a anuntat in plen ca termenul pentru dezbatere si vot final a fost depasit, prin urmare propunerea legislativa se considera adoptata.

Initiativa legislativa are ca obiect de reglementare abrogarea art.361 alin.(3) lit.a) din Legea educatiei nationale nr.1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, in sensul amanarii aplicarii masurii introducerii clasei pregatitoare, pe motiv ca aceasta nu ar putea fi implementata incepand cu anul scolar 2012-2013. Initiatori sunt Mircia Giurgiu, Petru Movila si Tudor Ciuhodaru. Senatul este camera decizionala pe acest act normativ.

Sursa: Ziare.com

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Credeti ca problemele financiare ale profesorilor se vor rezolva prin declansarea grevei?

Teste Online

matematica

e usor

mai multe »