97.060 de cereri de inscriere in invatamantul primar (miercuri, 10 aprilie, ora 20.00)

Publicat: 11 Apr 2013 00:00

Pana miercuri, 10 aprilie, ora 20.00, au fost inregistrate 97.060 de cereri de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar 2013-2014. Din totalul acestora, 81.999 sunt solicitari pentru copiii care implinesc 6 ani inainte de 1 septembrie 2013, iar 15.061 pentru copiii care implinesc 6 ani incepand cu 1 septembrie 2013.

Pana in prezent, 4.366 de cereri au fost completate online, prin formularul disponibil pe site-ul MEN, www.edu.ro, la sectiunea inscrierea in invatamantul primar. Dintre cele 4.366 formulare, 3.298 au fost deja validate la secretariatele unitatilor de invatamant unde parintii au aplicat.

Inscrierea s-a desfasurat in conditii optime, in toata tara, nefiind inregistrate situatii speciale in ceea ce priveste functionarea aplicatiei informatice, conform graficelor anexate.

Precizam ca, pentru a putea fi luate in considerare, toate cererile completate online trebuie sa fie semnate la sediul unitatii de invatamant unde parintii doresc sa isi inscrie copiii. Parintii trebuie sa prezinte, cu aceasta ocazie, copiile si originalele actului de identitate, ale certificatului de nastere al copilului si, acolo unde este cazul, documentul care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare / clasei I. Mentionam ca acest act justificativ este necesar pentru copiii care implinesc varsta de 6 ani, respectiv 7 ani, dupa 31 august 2013.

Pentru o informare corecta, parintii si toti cei interesati pot consulta site-urile inspectoratelor scolare judetene/al municipiului Bucuresti. Aici pot gasi detalii privind circumscriptiile scolare unde se realizeaza inscrierile, dar si detalii privind pasii pe care ii au de parcurs pentru inscriere. De asemenea, cei interesati pot apela Tel Verde, disponibil in fiecare judet, la numarul 0 800 816 xyz, unde xyz reprezinta indicativul pentru judet (ex. Arad - 257).

Programul de inscriere, in fiecare unitate de invatamant, este de luni pana vineri, intre orele 08.00 - 20.00, si sambata, intre orele 08.00 - 13.00. Parintii pot fi programati pentru inscriere de catre unitatea de invatamant.

Prima etapa de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar 2013-2014 se desfasoara in perioada 2-22 aprilie. Afisarea listei copiilor inscrisi se va face in data de 29 aprilie, la sediul fiecarei unitati de invatamant, pe site-urile scolilor, acolo unde acestea exista, si a inspectoratelor scolare judetene/al municipiului Bucuresti.

Cea de-a doua etapa se desfasoara in perioada 8-17 mai si este destinata doar copiilor care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant, dupa prima etapa. Lista finala va fi publica in data de 24 mai.

Sursa: Ministerul Educatiei

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Vi se pare corect ca numai elevii din clasele primare au vacanta de toamna?

Teste Online

Test matematica clasa a 5-a

Test de verificat cunostinte

mai multe »