1 Mai 2009 - Data limita de inscriere a copiilor in clasa I

Publicat: 06 Feb 2009 00:00

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii a transmis o notificare inspectoratelor scolare judetene potrivit careia acestea vor informa parintii in legatura cu necesitatea inscrierii copiilor in clasa I, pe cat posibil, pana la data de 1 mai 2009.

Intentia MECI este de a prefigura cu o mai mare claritate numarul de elevi care vor incepe scoala in septembrie 2009, astfel incat sa poata fi identificat necesarul real de posturi disponibile pentru miscarea personalului didactic. Masura se coreleaza cu prevederile Ordinului nr. 5.742/28.10.2008 privind Metodologia de miscare a personalului didactic din invatamantul preuniversitar, conform careia inspectoratele scolare vor afisa si publica lista posturilor/catedrelor vacante titularizabile, pana la data de 22 mai 2009.

Inspectoratele scolare judetene se vor asigura ca toate unitatile scolare cunosc arondarea strazilor din fiecare localitate si vor transmite acestora obligatia inscrierii cu prioritate a copiilor care locuiesc in apropierea scolii si ulterior, in limita locurilor disponibile, a celorlalti solicitanti.

Pentru asigurarea transparentei procesului de inscriere in clasa I, fiecare unitate scolara va afisa pana la data de 16 martie 2009, numarul de clase disponibil, in conformitate cu planul de scolarizare, iar saptamanal, situatia inscrierilor. in plus, unitatile scolare vor raspunde in scris si in timp util tuturor solicitarilor de inscriere depuse de catre parinti.

MECI mai solicita inspectoratelor scolare sa intreprinda toate masurile in vederea respectarii, pe cat posibil, a calendarului inscrierilor, lucru care va permite incadrarea de personal didactic calificat, element esential in asigurarea calitatii educatiei viitorilor scolari.

Reamintim faptul ca articolul 20, alineatele 2 si 3 din Legea nr. 268/13 iunie 2003 pentru modificarea si completarea Legii invatamantului nr. 84/1995, prevede ca in clasa I se pot inscrie copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar, precum si cei care implinesc respectiva varsta pana la sfarsitul anului calendaristic, daca dezvoltarea lor psiho-somatica este corespunzatoare.

De asemenea, "la cererea scrisa a parintilor, tutorilor sau sustinatorilor legali, inscrierea in clasa I a copiilor care implinesc varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar, va fi amanata cu un an".

Vezi si:
Sectiunea Copilul meu la scoala
Sfaturi la inceput de an scolar
Comunicarea cu scoala
De vorba cu profesorii
Calculator costuri rechizite

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Cum vi se pare noul calificativ.ro?

Teste Online

Test Matematica

Este un test la matematica.

mai multe »