Varsta potrivita pentru un telefon mobil

Publicat: 24 Mar 2011 00:00

Telefonul mobil este la mare cautare in randul adultilor si adolescentilor, a evoluat de la un simplu instrument de comunicare la un dispozitiv care asigura muzica, jocuri, internet, plus alte aplicatii. Dar care este varsta potrivita pentru un copil pentru a incepe sa utilizeze un telefon mobil si ce tip de telefon i-ar fi folositor?

Parintii apeleaza la telefonul mobil pentru a-si sti copilul in siguranta. Telefonul mobil iti ofera o multitudine de functii de care poti profita pentru a avea un control asupra fiului sau fiicei tale. Multi dintre parinti aleg sa-i cumpere un telefon cand acesta se afla in clasele primare. Te linistesti cand iti auzi copilul la telefon si in siguranta la scoala. Un telefon care are incorporat un sistem GPS te-ar ajuta sa afli unde este copilul tau in orice moment al zilei.

Varsta potrivita pentru a-i cumpara copilului tau un telefon o decizi tu. Factori ca siguranta pe drumul catre si dinspre scoala si increderea pe care o ai in el contribuie la acesta decizie.

Daca alegi sa-i cumperi un telefon cand inca este la clasele I-IV, axeaza-te pe ceva simplu, copilul va trebui sa invete sa aiba grija de un telefon, exista riscul sa i se fure. Cand acesta ajunge in gimnaziu si liceu, cerintele cresc si ti se va cere sa investesti intr-un telefon cool, cu o multitudine de aplicatii si costisitor. Nu e cazul sa i-l cumperi decat daca stii ca este responsabil si nu-l va folosi in timpul orelor.

Totodata, poti avea un control asupra apelurilor pe care le primeste sau efectueaza. Cu unele programe software pe care le incorporezi telefonului, poti restrictiona apelurile si SMS-urile copilului tau (ex.: blocheaza numerele cu tarif special) si poti fi permanent informat despre locul in care se afla acesta, folosind GPS Find.

Telefoanele care sunt compatibile cu astfel de programe sunt smartphone (Android, BlackBerry, Symbian (Nokia), Windows Mobile),  dar poti achizitiona telefoane care au incorporat sisteme GPS: iphone, NEXUS S, modele de NOKIA, SAMSUNG, LG, MOTOROLA.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Evaluarea nationala este mai eficienta si mai corecta decat tezele unice?

Teste Online

Test de matematica - clasa a-III-a

Un test usor la matematica pentru clasa a-III-a

mai multe »