O solutie la internet: jocuri online educative

Publicat: 12 Iun 2015 00:00

Ca sa cunoastem mai multe si ca sa fim cat mai bine informati si tot ce facem, din frageda pruncie, este sa tot invatam, sa capatam deprinderi sa fim mai buni cu fiecare zi.

Ne dorim sa fim prieteni buni, oameni mai buni, cat mai priceputi in meseria pe care o practicam si care ne aduce venitul care sa ne permita sa supravietuim, sa fim parinti buni si asa mai departe, avem nevoie de instruire permanenta pe tot parcursul vietii noastre pentru ca de fiecare data ne vom confrunta cu ceva nou si va trebui sa ne adaptam continuu ca sa fim asa cum ne dorim.

Cand vrem sa aflam ceva ce ne intereseaza ne ducem direct la sursa de unde putem aduna informatiile necesare, cand este vorba de deprinderi, ne adancim in activitati practice pana cand invatam sa ne descurcam cat mai bine.

Sa luam de exemplu meseria de bucatar, acesta va trebui sa acumuleze permanent informatii dar sa si capete dexteritate si rapiditate ca sa faca tot felul de retete interesante si ingenioase, sau de ce nu sa fie primul care sa inventeze o reteta noua cu care sa faca impresie si al carui nume sa il poarte.

Cei mici primesc toate informatiile de la parinti, apoi de la dascalii lor si apoi isi vor lua singuri informatiile pe care doresc sa le stie si care ii sunt cu adevarat de folos pe parcursul vietii, insa nimeni nu se opreste din a invata si a se autoeduca.

Sunt pe piata nenumarate carti pe diferite teme de interes larg unde fiecare isi poate selecta ceea ce are nevoie sa cunoasca, ceva cu care sa se delecteze, care sa ii binedispuna, sa le dea informatia pentru un examen important sau sa inteleaga anumite lucruri existentiale cheie.

Insa informatia nu se gaseste strict in ceea ce gasim prin librarii, sau pe la chioscurile de ziare sau in mass media ci si toate sursele pe care le gasim pe internet, insa aici vorbim de un spectru foarte larg pe care trebuie sa il selectam noi foarte bine si trebuie sa avem habar de ceva inainte de a cauta o informatie clara sau sa ne ducem la surse sigure, recomandate unde avem garantia ca vom gasi ceva serios si adevarat care sa ne poata ajuta in ceea ce vrem sa cunoastem.

Internetul poate fi ca un abis pentru cei mici, pentru ca ei nu vor sti unde sa se opreasca si ce anume sa caute si cat de adevarat este ceea ce au gasit, de aceea este bine sa ii calauzim in aceasta directie iar internetul pentru ei sa nu fie pierdere de timp ci strict pentru a se delecta sau pentru a-si lua informatiile pentru un proiect reusit la scoala.

Ca parinti, voi puteti sa le aratati celor mici ceea ce pot sa faca pe internet, iar daca isi doresc sa se joace puteti sa le selectati jocuri educative in care ei vor gasi nu doar distractie ci si ceva de invatat. De exemplu jocul Oua de Pasti de Memorie este un joc educativ  care vine in intampinarea copiilor pentru a-si dezvolta memoria, indemanarea, spiritul de observatie, atentia ca sa raspunda cerintelor din joc. Daca veti incerca mai multe astfel de jocuri educative veti observa ca sunt potrivite copilului vostru si jucandu-le se va distra si va invata, totodata.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Modificarea planurilor cadru vi se pare benefica pentru invatamant?

Teste Online

Viata lui Dalai - Lama

Ai auzit multe despre Dalai - Lama? Verifica-ti cunostintele si patrunde in tainele spiritualitatii tibetane!

mai multe »