TREI SFERTURI DINTRE COPII BRITANICI NU STIU SA FIARBA UN OU

Publicat: 20 Mai 2009 00:00

Tainele fierberii unui ou sunt de nepatruns pentru majoritatea copiilor britanici, arata un studiu dat publicitatii miercuri.

Dupa ce au inteles ca este nevoie ca oul sa fie introdus in apa, aparut urmatoarea dilema: cat trebuie sa stea oul pe foc? Majoritatea auopinat ca ar trebui cel putin 10 minute pentru fierbere, informeaza The Telegraph, citand un studiu realizat la cererea lantului de supermarketuri Morrisons.

Acelasi studiu a scos la iveala ca jumatate dintre copii aproape ca nutrec prin bucatarie decat pentru a manca, in niciun caz pentru a-siprivi mama aflata in exercitiul muncii sau pentru a da o mana deajutor.

Gatitul te face mai bun la matematica
Expertii sunt de parere ca micutii ar trebui incurajati sa-si petreacamai mult timp in bucatarie, pentru ca gatitul ii ajuta sa devina maibuni la matematica.

Studiul a mai aratat ca 37% dintre copii prefera sa se uite latelevizor sau sa navigheze pe net decat sa gateasca sau sa ajute laprepararea mancarii. 2 din 5 copii chestionati au declarat ca sunt preastresati de temele pentru acasa sau prea obositi pentru a mai intra inbucatarie.

Acelasi studiu a mai scos la iveala faptul ca o treime dintre parintiau invatat sa gateasca de la parintii lor. 80% dintre ei consideragatitul o abilitate importanta.

Potrivit specialistilor, pana la varsta de 6 ani, copiii ar trebui safie in stare sa curete legumele si sa fiarba un ou, iar pana la 13 sagateasca peste, pui sau alt tip de carne si sa prajeasca niste cartofi.Pana la 16, adolescentii ar trebui sa fie in stare sa patrunda tainelepastelor si risotto.

In cadrul studiului au fost intervievate 2.000 de persoane, din care 1.000 de copii si 1.000 de parinti.

Sursa: ziare.com

Vezi si:
S-A DUBLAT NUMARUL DE RROMI SCOLARIZATI
"TATA & COPILUL" IN PENITENCIARELE ROMANESTI

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Esti multumit de mediile tale de la sfarsitul semestrului I?

Teste Online

Test - matematica - clasa a III-a

Un test usor la matematica pentru clasa a III-a

mai multe »