Gradinaritul in familie: o activitate relaxanta

Publicat: 05 Mai 2008 00:00

Iata cateva sfaturi practice pentru gradinaritul in familie:
- Incepe incet. Mici cutii de lemn sau de sticla se pot dovedi adevarate gradini de incercare pentru cei mici, neinitiati in tainele gradinaritului. Recicleaza cutiile de balsam sau sticlele mai mari de apa. Taie-le varful si foloseste-le pentru a planta.

- Nu te astepta sa ai gradina perfecta! Cateva buruieni au si ele farmecul lor...

- Lasa intotdeauna libera o suprafata in care copiii sa poata sapa in pamant - asta este partea lor favorita din gradinarit!

- Cumpara niste unelte de gradinarit pe masura celor mici dintr-un magazin specializat. Incearca sa cumperi lucruri care se aseamana cat mai mult cu obiectele reale pentru a le oferi sentimentul de veridicitate. Daca nu iti permiti asemenea unelte, linguritele de plastic sau lopaticile sunt numai bune pentru joaca!

- Amenajeaza un loc secret in gradina pentru copii. Lasa un mic loc undeva in care ei sa se poata strecura in siguranta si ascunde!

- Copiilor le plac lucrurile extreme, asa ca planteaza floarea soarelui sau legume mici precum rosiile pitice. Poti incerca sa plantezi si diverse flori frumos mirositoare sau plante aromate.

- Mergi la biblioteca sau in librarii si cauta carti specializate pe tema gradinaritului pentru copiii. Daca nu gasesti, cauta macar o carte despre gradinarit in general din care sa poti invata ce si cum sa plantezi.

- Daca vrei sa te implici in ceva mai organizat, afla daca nu exista programe pentru copii axate pe gradinarit sau implica-te intr-un club de parinti si lanseaza chiar tu o asemenea initiativa!

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Cum vi se pare noul calificativ.ro?

Teste Online

Poezii

Este tare

mai multe »