15 activitati amuzante fara televizor

Publicat: 26 Nov 2008 00:00

Te-ai saturat de orele pe care copilul tau le petrece in fata televizorului si te-ai decis sa gasesti metode mai amuzante si mai sanatoase de petrecere a timpului.

Scoate televizorul din camera copiilor si uita-te pe lista de activitati propusa de echipa Calificativ.ro. Cu siguranta copilul tau va fi mai fericit, iar relatia dintre voi se va imbunatati.

1. Stabiliti o sedinta de gadilat. Harjoneste-te cu fiul sau fiica ta atunci cand prinzi momentul potrivit.
2. Scoate jocurile de la naftalina. Cand a fost ultima data cand ati jucat Monopoly sau Nu te supara frate?
3. Invita acasa cativa prieteni de-ai copilului tau. Este mult mai usor sa supravietuiesti fara televizor atunci cand ai prieteni cu care sa te joci.
4. Lasa copiii sa scoata toate pernele de la canapea si sa construiasca un fort. Joaca-te chiar  tu cu ei.
5. Cu riscul sa fim evidenti: Cititi o carte impreuna! Du-ti copiii la librarie si cumpare-le cartea pe care si-o doresc.
6. Invata-ti copilul sa faca ceva nou: Stii sa crosetezi, sa impletesti sau sa canti la un instrument? Petrece putin timp cu copilul tau si invata-l si pe el. Va fii foarte incantat sa petreaca timpul cu tine, facand aceeasi activitate.
7. Faceti un curs impreuna. Trebuie sa existe ceva despre care amandoi sa va doriti sa invatati. Asa ca incrieti-va la un curs comun.
8. Acum ca e sezonul, mergeti la patinoar. Dupa puteti bea o ciocolata calda impreuna.
9. Vizitati toate muzeele si monumentele din oras. Astfel isi va forma un obicei frumos.
10. Faceti aprovizionarea cu carti si casete audio cu povesti. Astazi se gasesc carti pentru toate gusturile.
11. Dansati pe muzica preferata in sufragerie.
12. Invata-i pe copii toate jocurile de carti pe care le stii: tabinet, razboi, macaua. Multe sunt jocuri logice care ii ajute sa se dezvolte.
13. Faceti o prajitura impreuna.
14. Pregatiti cina impreuna.
15. Plimbati-va seara impreuna.

Vezi si:
Distractie pentru toata familia
Gradinaritul in familie
Limite pentru copilul tau

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Crezi ca tezele din semestrul II sunt mai grele decat cele de pe primul semestru?

Teste Online

test vecernie

bafta tuturor

mai multe »