Initiere in arta fotografiatului

Publicat: 05 Mar 2009 00:00

Fotografiatul este unul dintre cele mai apreciate hobby-uri ale copiilor, iar tu, ca parinte,  ar trebui sa iei in considerare initierea lor in minunata arta a fotografiatului cat mai devreme posibil. Procedand astfel, ei nu vor deveni doar mai responsabili si grijulii cu lucrurile care apartin familiei, ci le va fi stimulata foarte mult si imaginatia.

Ca sa te asiguri ca beneficiaza de un start bun in domeniul fotografiei, impartaseste-i notiunile de baza, care ii vor usura treaba.

In primul rand, nu uita sa-i amintesti ca degetele nu trebuie sa stea pe obiectiv. De fapt, nu ar trebui nicicand sa atinga lentila, deoarece curatarea acesteia este de cele mai multe ori anevoioasa. Picioarele trebuie sa fie usor departate, iar aparatul trebuie tinut bine cu ambele maini.

Pentru diversitate, invata-l sa foloseasca si butonul de zoom in-zoom out. Ceea ce vezi pe obiectiv coincide cu fotografia finala, iar zoom-ul poate face minuni.

Acum, gandeste-te la fundal. Discutati impreuna si afla ce decoruri i se par potrivite, de ce, dar mai ales ce elemente definesc fundalul optim. Pentru o poza artistica este ideal fundalul simplu, unicolor. Decorurile prea incarcate pot distrage atentia de la subiectul central.

Vezi si:
Moduri creative de a folosi macaroanele

Sfaturi de invatare - Limba straina

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Cum iti petreci vacanta mare?

Teste Online

Test - Romana - Arhaisme.Neologisme.Regionalisme

Un test care va arata cat de bine cunoasteti cuvintele folosite...

mai multe »