Fluturasi ornamentali

Publicat: 05 Mar 2009 00:00

Cand vremea e urata, prietenii sunt plecati de acasa si simti ca nu poate iesi nimic bun dintr-o dupa-amiaza plictisitoare, nu dispera. Poti apela la o mica redecorare a camerei, aducand culoare peisajului.

Fluturasii ornamentali pot fi confectionati atat pentru ocazii speciale, cat si pentru o schimbare a decorului, constituind o adevarata provocare pentru tinerii artisti!

Ai nevoie de:
1. hartie decorativa (hartie de impachetat cadouri, postere, hartie creponata,etc )
2. creion
3. foarfece
4. carioca cu sclipici
5. lipici
6. sarma acoperita cu hartie (de la florarie)
7.  vopsea acrilica (negru si gri)
8.  24 cm de sarma neagra sau mai multe clame de par clasice

Decupeaza aripile la marimea dorita dupa ce ai impaturit hartie in jumatate. Astfel, aripile vor fi egale. Daca te ajuta, traseaza conturul cu un creion inainte de a decupa.

Mai decupeaza o pereche de aripi dintr-o alta foaie de hartie, folosind acelasi procedeu ca mai inainte.Adauga culoare aripilor folosind carioca cu sclipici.

Pozitioneaza perechea mica de aripi pe cea mare, lipindu-le in centru. Infasoara sarma acoperita de hartie in jurul centrului, pe verticala, formand "centrul".

Coloreaza sarma in negru, si lasa totul sa se usuce foarte bine. Adauga detalii suplimentare folosind vopseaua gri, dupa care las-o si pe aceasta sa se usuce foarte bine.

Pentru antene, foloseste doua clame clasice sau doua jumatati de sarma, si lipeste-le de restul corpului, sus.

Pentru a-si gasi usor locul intr-o vaza, lipeste restul sarmei de centrul corpului, pe spate, lasand-o sa se usuce bine.

Vezi si:
Fosile create de tine
Cum sa faci parul Spic (French Braid)


Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Credeti ca noul guvern va sustine mai mult invatamantul?

Teste Online

Mouse-ul si tastatura

Stii care sunt componentele unui computer? Afla din acest test ce rol au cele doua componente.

mai multe »