Cum sa il determini sa te ajute la treburile casnice

Publicat: 12 Mar 2009 00:00

Cand era mai micut, copilul tau isi dorea tot timpul sa te ajute la treburile gospodaresti, fie ca aveai sau nu nevoie! Odata cu trecerea anilor insa, atitudinea lui s-a schimbat si nu vrea sa aiba grija nici macar de propriile lucruri. A crescut, vrea independenta si spune ca are prea multe activitati extrascolare de desfasurat si, in plus, trebuie sa se intalneasca cu prietenii!

Calificativ.ro iti da cateva sfaturi legate de felul in care iti poti convinge copilul sa participe la activitatile gospodaresti:

1. Ai grija ca responsabilitatile pe care i le dai sa fie conforme varstei sale. Daca vrei sa duca o sarcina la bun sfarsit trebuie sa ai grija sa nu il pui sa faca ceva care ar putea fi peste puterea sa. De exemplu, unui copil de clasa I nu ii poti cere sa dea cu aspiratorul in camera.

2. Da-i sarcini de mic! Obinuieste-l inca de mic sa isi stanga jucariile, apoi sa nu-si lase cartile sau hainele imprastiate si treptat ofera-i responsabilitati mai mari.

3. Explica-i foarte clar ce are de facut si la sfarsit incearca sa nu fii greu de multumit! Evita sa-i oferi bani drept rasplata, cel mai bine este sa-i multumesti si sai prepari ceva care stii ca ii place!

4. Fa o lista cu responsabilitatile fiecaruimembru din familie! Asa, copilul tau, se va obisnui cu ideea ca fiecare membru are ceva pentru care raspunde si la care trebuie sa se asigure ca lucrurile merg cum trebuie! Din cand in cand, incearca sa-i diversifici sarcinile pentru a evita monotonia!

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Sunteti de acord cu introducerea examenului de admitere la liceu din 2010?

Teste Online

Test - Relatii internationale

Test - Relatii internationale

mai multe »