3 moduri creative de a folosi o cutie de carton

Publicat: 10 Mar 2009 00:00

Primavara se apropie cu pasi repezi si tu nu stii ce activitati sa mai intreprinzi cu cel mic afara, in aer liber? Afla acum modurile in care o cutie veche de carton se poate tranforma in cea mai minunata jucarie de folosit afara in parc sau in gradina.

Tot iti trebuie:
Una, doua sau trei cutii mari de carton
Un creion
Un cutter
Un lipici foarte rezistent


I. Propriul teatru de papusi

Cea mica va fi mai mult decat incantata cu propriul teatru de papusi.  O "perdea" colorata va fi pe placul ei, dar si al spectatorilor.

Asigura-te ca ambele capete ale cutiei sunt deschisa, apoi rasuceste unul din capetele deschise spre tine. Schiteaza pe "capacul deschis spre tine o perdea si decupeaz-o apoi cu ajutorul cutter-ului. Intoarce cutia astfel incat celalalt capat deschis sa fie deschis spre tine. Partea de sus se pliaza spre interiorul cutiei, iar cea de jos spre exterior, pentru a forma scena. Spectacolul poate incepe!

II. Casuta pentru animalul de casa/animalul de plus preferat

Rasfatati animalul de casa - sau animalul de plus preferat al copilului, confectionandu-i un pat confortabil personalizat. Nu uita sa pui si o perna pentru dupa amiezile de leneveala.

Lipeste "capacele" de jos cu lipici astfel incat sa nu se deschida cutia. "capacele" de sus pliaza-le spre interior. Pentru a crea o intrare foloseste cutter-ul pentru a decupa o forma generoasa pe una din partile cutiei.

III. Casa, dulce casa!

Casa supraetajata din carton e ideala pentru colectia de papusi a celei mici. Pentru a reimprospata look-ul casutei se poate adauga material textil pentru perdele si se coloreaza acoperisul. Lipeste "capacele" dintr-o parte: aceasta va fi partea din spate a casutei. Celelalte "capace" se taie cu ajutorul cutter-ului .

Pentru a crea camere, foloseste bucatile de carton taiate mai devreme. Pentru a lua nastere patru camere se formeaza o cruce din doua bucati de carton intretaiate. Ferestrele se decupeaza din peretele exterior al fiecarei camere.

Schiteaza forma, apoi decupeaza cu mare grija ambele jumatati pe care apoi le pliezi spre exterior. Pentru un acoperis triunghiular, indoaie o bucata de carton in doua, apoi lipeste-o foarte bine de partea de sus.

Vezi si:
Initiere in arta fotografiatului
Moduri creative de a folosi macaroanele
Fluturasi ornamentali


Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Esti o persoana indrazneata?

Teste Online

Test usor

Un test foarte usor la matematica.

mai multe »