Proba de bacalaureat anulata partial, dupa publicarea unui subiect pe Facebook

Publicat: 17 Iun 2015 00:00

Liceenii belgieni vor fi scutiti marti de o parte din proba la istorie in CESS, echivalentul bacalaureatului in sistemul de invatamant local, dupa difuzarea subiectului pe retelele de socializare in ajunul examenului.

Aceasta decizie a fost anuntata de ministrul Educatiei in Belgia francofona, Joelle Milquet (foto), citata intr-un comunicat. Ea a denuntat "iresponsabilitatea autorilor acestor scurgeri", relateaza AFP.

Ministrul "va depune plangere impotriva autorilor necunoscuti pentru violarea secretului profesional" si va cere administratiei sale "organizarea altor metode de transmitere de acum inainte securizate", au adaugat serviciile sale.

Una dintre cele patru parti ale examenului la istorie, care consta pentru liceeni in a realiza sinteza unui dosar legat de actualitatea secolului al XX-lea, a fost difuzata luni pe Facebook si pe alte retele de socializare, potrivit imaginilor reluate de presa belgiana.

PUBLICITATE
Tema - valul de atentate care a afectat Europa in anii 1960-1970 si cum au raspuns autoritatile germane si italiene - nu a mai avut deci secrete pentru elevi.

Aceasta parte a examenului a fost anulata, dar celelalte trei - mentinute.

Circa 60.000 de elevi francofoni inscrisi in ultimul an de liceu la Bruxelles si in Wallonia (sudul tarii) au inceput luni dimineata cu proba de limba franceza examenul care le va permite sa obtina Certificatul de Invatamant Secundar Superior (CESS), echivalent bacalaureatului.

Una dintre intrebarile examenului de franceza - "Care este specificul literaturii belgiene?" - fusese si ea difuzata anterior, potrivit unor elevi care si-au exprimat surprinderea pe canalul privat RTL-TVI.

Ministrul nu a indicat luni daca rezultatele la aceasta proba vor fi validate.

Sursa: Ziare.com

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Cum vi se pare hotararea guvernului de a plati profesorii pensionari cu ora?

Teste Online

Test la Geografie Clasa a VII-a

Incearca-l doar si vei reusi.

mai multe »