Modificări semnificative în noua programă școlară. Iată ce materii au dispărut din orar

Publicat: 09 Feb 2017 00:00

Ministerul Educatiei a realizat o serie de modificări în ceea ce privește noua programă școlară a elevilor din clasele I-VIII.  Aceștia vor avea mai puține ore de Limba Romana și de Sport, in timp ce Limba Latina urmeaza să dispară definitiv din programul clasei a VIII-a.

Până pe 13 februarie, Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică proiectul de programă şcolară pentru clasele V-VIII, prin care elevii de-a V-a vor sta mai multe ore în bănci.  Elevii de gimnaziu vor avea mai puţine ore de Limba şi literatura română, la clasa a V-a, însă, în schimb, au apărut trei opţionale:

- Tehnologia informaţiei,
- Educaţia socială
- Un opţional transcurricular, propus de şcoală. 

Limba latină va dispărea din orarul clasei a VIII-a şi se va preda la clasa a VII-a. O altă modificare vizează numărul de ore de Educaţie fizică pe săptămână, acestea urmând să se reducă la o singură oră, că doar tot vorbim de faptul că suntem în fruntea obezilor infantili la nivel mondial. 

Planul cadru se va aplica eşalonat, astfel încât din anul şcolar 2017-2018 se va aplica doar la clasa a V-a, urmând ca anii viitori să se aplice şi la clasele gimnaziale mai mari.

Potrivit actului normativ, începând cu anul şcolar 2017-2018 elevii claselor a V-a vor sta la şcoală între 26 şi 28 de ore, începând cu anul şcolar 2018-2019, elevii claselor a VI-a vor sta la şcoală între 28 şi 30, începând cu anul şcolar 2019-2020, elevii claselor a VII-a vor sta între 31 şi 33 de ore, iar din anul 2020-2021, elevii claselor a VIII-a vor sta până la 34 de ore.  

Marea noutate ar fi că, pentru fiecare disciplină, programa şcolară şi manualele vor reflecta 75% din procesul de predare şi evaluare, astfel încât 25% din activitatea la clasă va fi la dispoziţia profesorilor pentru recuperări şi fixarea cunoştinţelor, scrie cuget liber.ro.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

De ce dotari ar avea nevoie scoala dumneavoastra?

Teste Online

Test de evaluare - Relief

test de evaluare - relief - cl a 5a

mai multe »