Facultatea de Drept a Universității din București a renunțat la teza de licență

Publicat: 09 Feb 2017 00:00

Facultatea de Drept a Universității din București (UB) a anunțat că studenții din promoția 2017 vor susține doar un examen scris din patru materii principale învățate în anii de facultate, fără să mai fie nevoie să prezinte și o lucrare de licență în acest sens.

Pentru ca problema plagierii să nu mai existe, profesorii și elevii de la Drept au decis că singura metodă realistă împotriva furtului intelectual rămâne renunțarea la un examen consacrat: lucrarea de licență!

Studenții au votat împotriva licenței 

„A fost o decizie cântărită și asumată de întreaga comunitate academică, adică atât de către profesori, cât și de către studenți și absolvenți. S-a votat pentru eliminarea lucrării de licență”, spun studenții de la Drept, care sunt reprezentați de Asociația Studenților în Drept, organizație studențească care este consultată de profesori de fiecare dată când se iau hotărâri în Facultate.

Măsura a fost luată din mai multe motive, iar plagiatul ar fi unul secundar. „Deși massmedia formulează o opinie unidirecțională, prezentând ca unic motiv al eliminării lucrării de licență faptul că se dorește eliminarea plagiatelor, în realitate, se urmărește interesul studenților (...). Eli minarea obligativității realizării și prezentării unei lucrări de licență face ca studiul pentru examenul de licență (partea scrisă) și examenele de admitere în profesie să fie mult mai aprofundat. Astfel, preconizăm că rezultatele facultății noastre vor fi și mai bune în anii următori”. 

„Lucrările de licență sunt la vânzare pe internet nu doar în cazul Facultății de Drept, ci la toate facultățile. Suntem în fața unui fenomen pe care nu avem cum să îl controlăm. Nu se justifică să achiziţionăm un soft antiplagiat pentru a identifica lucrările de diplomă copiate. Un asemenea soft costă câteva zeci de mii de euro. E, până la urmă, o chestiune de moralitate”, a declarat Flavius Baias, decanul Facultății de Drept din București.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Esti de acord ca tezele unice sa fie scoase incepand cu anul 2010?

Teste Online

Test literatura

Eu zic ca e simplu

mai multe »