Mii de elevi au ramas fara bursa "Bani de liceu"

Publicat: 04 Nov 2010 00:00

3700 de elevi au ramas fara burse dupa ce Ministerul Educatiei a coborat plafonul cu un ban.

Guvernul continua sa taie din sumele alocate sistemului educational si astfel reuseste sa lase peste 3.700 de elevi fara burse.

Cu alte cuvinte, plafonul maxim de venit pentru acordarea burselor "Bani de liceu" a coborat de la 150 la 149,99 de lei.

Aceasta situtie s-a creat din cauza faptului ca Ministerul Educatiei nu mai are bani pentru a sustine bursele acordate prin programul "Bani de liceu" , numarul de burse fiind conditionat de fondurile primite de la buget.

"Ca si anul trecut, acordam aproximativ 125.000 de burse. Plafonul se calculeaza in funcÅĢie de cate fonduri exista. Se putea opri si la 50 de lei, nu la 149,99.
Eforturile pe care le-am facut pentru a ajunge la acest nivel, foarte aproape de maximul prevazut de lege ar trebui luate in considerare, nu ca am coborat plafonul cu un ban mai jos! Dupa aceeasi lege, daca bugetul nu permitea mai mult, plafonul se putea situa foarte bine si la cateva zeci de lei", a spus Mihai Paunica, potrivit adevarul.ro.

Conform inforatiilor oferite de adevarul.ro, prin programul "Bani de liceu" se platesc in prezent 124.569 de burse acordate, insa in urma masurii de plafonare sunt exclusi 3.729 de beneficiari si astfel se face o economie de 671.000 de lei/ luna.

Bursa "Bani de liceu" se obtine pe baza de cerere, formulata de elev cu autorizarea tutorelui sau reprezentantului legal care trebuie inregistrata la unitatea scolara la care este inscris elevul.

Au intaietate elevii care au media generala mai mare si cu absente putine in anul scolar precedent.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Consideri ca notele obtinute la tezele unice reflecta valoarea elevilor?

Teste Online

Test la matematica

Un test usor la matematica!

mai multe »