MECTS a suplimentat fondurile pentru acordarea bursei "Bani de liceu"

Publicat: 10 Nov 2010 00:00

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) a decis suplimentarea fondurilor alocate programului national de protectie sociala "Bani de liceu" pentru anul scolar 2010-2011, astfel incat toti cei 128.500 solicitanti eligibili care au depus dosare, sa intre in posesia sprijinului financiar de 180 RON/lunar.

Masura a fost luata de ministrul Daniel Petru Funeriu, la propunerea presedintelui Comisiei Nationale pentru derularea programului "Bani de liceu", doamna Oana Badea, Secretar de stat in MECTS.

"Intr-o situatie economica dificila precum cea prin care trece Romania in acest moment este esential ca scolarizarea elevilor cu resurse financiare limitate sa nu fie afectata. De aceea, ca ministru al educatiei am hotarat suplimentarea fondurilor alocate programului «Bani de liceu», astfel incat toti solicitantii eligibili sa beneficieze de acest sprijin. Combaterea abandonului scolar este un element important de combatere a dificultatilor economice si sociale pe termen lung", a declarat ministrul Daniel Petru Funeriu.

Suma totala aferenta acestui program pe anul financiar 2010 este de 173.300.000 RON.

Potrivit HG nr. 1488/2004 privind aprobarea criteriilor si a cuantumului sprijinului financiar in cadrul, sprijinul financiar lunar de 180 RON va fi acordat solicitantilor care au indeplinit criteriile prevazute de HG nr. 1488/2004 si au avut un venit brut lunar pe membru de familie, realizat in ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, de maximum 150 RON. Liceenii vor primi suma de 180 RON pe intreaga perioada a cursurilor scolare, inclusiv in timpul pregatirii si sustinerii examenului de bacalaureat sau de diploma, respectiv in perioada practicii in productie.

Fondurile vor fi alocate de catre MECTS si vor fi distribuite beneficiarilor de catre unitatile scolare la care acestia si-au depus dosarul. Autoritatile locale pot efectua anchete sociale pentru verificarea veridicitatii declaratiilor de venit si a celor referitoare la bunurile familiei, in cazul elevilor care solicita sprijin financiar.

Vezi si:
Mii de elevi au ramas fara Bursa "Bani de liceu" 2010 - 2011

Lista beneficiari programul "Bani de liceu" 2010 - 2011

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Carui aspect al vietii voastre ii acordati cea mai mare importanta?

Teste Online

Test matematica

Un test la matematica pentru clasa a V - a

mai multe »