Cum sa iei nota 10 la examen

Publicat: 28 Apr 2009 00:00

In urmatoarele saptamani, scolarii vor trece prin febra examenelor nationale, iar daca vor sa obtina o nota mare trebuie sa tina cont de sfaturile psihopedagogilor.

Acestia le recomanda elevilor, ca pe langa o alimentatie echilibrata si somn inainte de miezul noptii, sa citeasca la doua materii pe zi si sa nu invete notiuni noi in ultimul moment, informeaza Adevarul.

Potrivit directorului centrului de Resurse Umane si Asistenta Educationala din Bucuresti, Aura Stanculescu, sesiunile de lucru intensiv, de aproximativ doua ore, trebuie sa fie alternate cu pauze de 30 de minute.

Parintii trebuie sa fie alaturi de copii, dar fara sa le ceara sa ia o nota mai mare decat performantele dovedite de acestia pana in prezent.

Totodata, parintii nu au voie sa le promita copiilor diverse lucruri pentru obtinerea unei anumite note, pentru ca ii pot stresa si dezechilibra emotional.

Alimentatia celor care sustin examene va fi una echilibrata, bogata in fructe si legume si este esential ca elevii sa nu piarda somnul dintre orele 22.00 si 00.00, deoarece, in acest interval, creierul se odihneste cel mai bine.

Sursa: ziare.com

Vezi si:
Teze nationale 2009 - noutati
Teste teze nationale / teze cu subiect unic

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Considerati ca olimpiadele scolare sunt o buna modalitate de motivare a elevilor cu performante?

Teste Online

Test - Chestionar auto 69

Sa va vedem cat de soferi puteti fii!

mai multe »